Coronavirus: Guvernul din Slovacia a aprobat planurile pentru testarea în masă a populaţiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

Coronavirus: Guvernul din Slovacia a aprobat planurile pentru testarea în masă a populaţiei

de V.M. Duminică, 18 octombrie 2020, 21:46
- a A+
Imagine
Guvernul slovac a aprobat duminică planurile de implicare a până la 8.000 de membri ai forţelor armate pentru a sprijini operaţiunea de testare în masă a populaţiei la infecţia cu noul coronavirus, relatează Agerpres.


Slovacia, ţară cu 5,5 milioane de locuitori, vrea să testeze toate persoanele cu vârsta de peste 10 ani , pe parcursul a două weekend-uri începând din 30 octombrie, cu ajutorul aşa-numitelor teste antigen, care produc rezultate mai rapide, dar sunt mai puţin precise decât cele standard RT-PCR.

Deocamdată nu s-a luat decizia dacă testele vor fi obligatorii pentru populaţie.

Guvernul va lansa o fază pilot în cele mai afectate regiuni la 23 octombrie şi a comandat deja în jur de 13 milioane de teste antigen.

Testarea va fi realizată de personalul medical.

Slovacia a înăsprit restricţiile antiepidemice, urmârind să evite noi măsuri dure de izolare după costurile economice considerabile din trimestrul al doilea.

Prim-ministrul Igor Matovic a afirmat că participarea masivă la testare va ajuta la evitarea acestei ameninţări.

Sâmbătă au fost raportate 1.567 de cazuri noi, după ce joi s-a trecut pentru prima dată pragul de 2.000 de infectări pe zi.

Bilanţul cumulat al cazurilor a ajuns la 29.835, aproape triplu faţă de sfârşitul lunii septembrie. Numărul deceselor asociate Covid-19 s-a majorat cu 44 în octombrie, dintr-un total de 92.​


2207 afisariPentru ce anume?
Futurist Irefutabil [utilizator], Luni, 19 octombrie 2020, 0:51
+3/3
Ca sa stii care e rata de infectie nu e nevoie sa testezi o tara intreaga. Cine face asta nu a trecut pe la statistica in scoala. Tu crezi ca pentru a masura cantitatea de peste dintr-un lac trebuie sa ii prinzi pe toti si sa le pui fundita cu numar?!?!?
Vrei sa-ti bata la usa armata
TheFreeOne [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 23:24
+2/2
Si sa te ia pe sus la testare ???
inca 3 comentarii comenteaza