Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida pe listele partidului la parlamentare / Anunțul lui Orban - UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida pe listele partidului la parlamentare / Anunțul lui Orban - UPDATE

de Redactia Duminică, 18 octombrie 2020, 18:19
- a A+
Imagine
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida pe listele acestui partid la alagerile parlamentare, a anunțat duminică seară liderul PNL, Ludovic Orban.


"Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a lat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat", a afirmat Orban, precizând că urmează să se stabilească în BPN în ce filială va fi candidat.

Întrebat despre candidaturile unor miniștri, precum Monica Anisie, care nu ar fi prins un loc eligibil, Orban a spus că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de unele criterii, între care rezultatele de la alegerile locale.

"Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil", a spus Orban.

Orban a făcut aceste declarații înaintea ședinței Biroului Politic Naţional al PNL, care ar urma să valideze listele de candidaturi la alegerile parlamentare.

Nicolae Ciucă a precizat ulterior că va candida pe listele PNL Dolj.

"Am luat decizia, împreună cu premierul Ludovic Orban, să devin membru al Partidului Naţional Liberal şi să candidez pe listele partidului la filiala Dolj. A fost o chestiune pe care am acceptat-o ţinând cont de faptul că s-a vehiculat foarte mult că este nevoie de oameni care şi-au desfăşurat activitatea şi în alte domenii, profesionişti, am înţeles acest lucru şi am luat această decizie. Este una personală şi asumată. Am considerat că este fair-play şi faţă de statutul meu de fost militar, am aşteptat un an, a trecut un an şi este un pas important. Vă daţi seama că nu ne transformăm acum, este o chestiune de a mă adapta. Nu am făcut politică, nu ştiu foarte multe lucruri despre ceea ce înseamnă să faci politică cu adevărat, în schimb sunt în măsură să fac lucruri aşa cum am făcut în cariera mea de militar", a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Cât despre rămânerea sa ca ministru al Apărării după alegerile parlamentare, în cazul în care PNL va forma Guvernul, Nicolae Ciucă a arătat că acest lucru va rămâne la aprecierea celui desemnat să formeze Executivul.

La București, potrivit News.ro, candidaţii votați de filială pentru alegerile parlamentare sunt:

Camera Deputaţilor:
  • Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Cristina Trăilă, Antonel Tănase, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Pavel Popescu, Daniela Nicolescu, Cristina Grigorescu, Bogdan Tiniche, Alexandru Moraru, Violeta Vijulie.
Senat:
  • Florin Cîţu, Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, Matei Dobrovie, Ligia Popescu.4532 de afisarisi mafia PSD a luat n slugi
FPop2013 [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 18:47
+6/8
inclusiv cercelul care zicea ca e doar un punct pe harta Chine si nu ajunge la noi. Si mai vroia cercelul imunitate ca sa nu isi bage nimeni nasul in ce achizitii fac ei. Q.E.D.
o adunatura pestrita la Bucuresti...
Roman_Cetatean [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 19:27
+4/10
- N Ciuca- parca Armata trebuia sa fie apolitica?
-Sebastian Burduja e fiul bancherului Burduja, de la Bancorex, tinut la studii in US pe banii babacului care a falimentat (cu alti securisti Bancorexul si astfel a ramas statul roman cu o gaura de miliarde de dolari/euro, platita de noi toti, prin "gratia" lui Mugurel- ca doar nu era sa plateasca Burduj & comp?!, prin taxa de "solidaritate" cu Bancorex, bagata in pretul combustibilului, dupa 2002. Cum, nu stiati ca voi ati platiti 20 ani aproape gaura de la Bancorex? No, si acum, vin odraselele securistilor care ne-au devalizat si furat tara sa ne conduca...ca pana la urma asta e si sebastian Burduja...studii cu taxe de sute de mii de dolari, trai imbelsugat, pe banii babacului (adica ai nostri)...l-a "recuperat" PNL si acum e si Secretar de stat la finante, deci cum ziceam, acum ne conduc copii comunistilor, securistilor si hotilor din anii 90 si 2000....
- Sorin Campeanu , un traseist notoriu, de la PSD la ProRomania si acum la PNL, membru fondator al (ca)Academiei ASSN- aia a "securitatii nationale"-de fapt o clica de securisti, adunati pt stipendii de la buget si pentru a organiza un fel de gasca cu influente in achizitiile si politicile din educatie si administratie. ASSN a fost fondata cu Alexandru Cumpanasu (nu mai reiau cine e), Remus Pricopie (alt securist notoriu) si altii...
Deci, cam o cloaca....urat mirositoare, asta e la Bucuresti, in "ograda" dnei Violeta Alexandru....care ori se face ca nu stie, si se complace, ori nu vrea sa stie ce "tovarasie" are...
inca 6 comentarii comenteaza