Coronavirusul supraviețuiește 9 ore pe piele, de cinci ori mai mult decât gripa (studiu) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

Coronavirusul supraviețuiește 9 ore pe piele, de cinci ori mai mult decât gripa (studiu)

de V.M. Duminică, 18 octombrie 2020, 16:01
- a A+
Imagine
Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore, au constatat cercetătorii japonezi, care confirmă necesitatea spălării frecvente a mâinilor în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, scrie AFP.


Prin comparație, agentul patogen care provoacă gripa supraviețuiește pe piele timp de aproximativ 1,8 ore, indică studiul publicat luna aceasta în jurnalul Clinical Infectious Diseases.

"Supraviețuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 (tulpina de virus ce cauzează boala Covid-19) pe pielea umană poate crește riscul de transmitere prin contact comparativ cu IAV (Influenza A Virus sau virusul gripei A), accelerând astfel pandemia", se afirmă în studiu.

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces.

Coronavirusul şi virusul gripal devin ambele inactive în 15 secunde, prin aplicarea etanolului, care este utilizat în dezinfectanţii pentru mâini.

“Supravieţuirea de mai lungă durată a SARS-CoV-2 pe piele creşte riscul transmiterii prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc", subliniază studiul.


7575 de afisariAdică
EuInsumi [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 18:18
+4/6
Stă 4 ore pe carton și 8 pe piele.. Ceva e in neregulă. Poate au găsit urme dar asta nu înseamnă că e contagios
...
cartograful [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 18:26
+4/8
"Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate de la specimene de autopsie la aproximativ o zi de la deces." pe bune...astia-s tampiti?
Ce relevanta are cat rezista virusul pe pielea unui cadavru? Pe pielea unei persoane vii rezista mult mai putin din cauza temperaturii mai ridicate ca sa nu adaug ph-ul si altele. Traim in zodia nebunilor...organismele au propriile mecanisme de a se apara de agenti patogeni, temperatura corporala este unul dintre ele. "Cercetatorii" parca s-au luat la intrecere sa cultive virusul asta sa vada cine il tine in viata mai mult. Zilele trecute citeam c-au reusit unii sa-l tina nush cate zile pe inox rece tinut la intuneric. Ii anunt de pe acum ca pe alimente congelate tine cu lunile, ca orice virus sau bacterie in mediu extrem de rece.
inca 5 comentarii comenteaza