Marea Britanie se pregătește să înceapă administrarea vaccinului anticoronavirus după Crăciun - presă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1456marţi 20 oct 2020

Marea Britanie se pregătește să înceapă administrarea vaccinului anticoronavirus după Crăciun - presă

de G.S. Duminică, 18 octombrie 2020, 12:39
- a A+
Imagine
Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregăteşte să înceapă administrarea unui vaccin împotriva noului coronavirus "la puţin timp după Crăciun", notează ziarul The Sunday Times și EFE, preluate de Agerpres .


Potrivit ziarului, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, Jonathan Van-Tam, a dezvăluit în declaraţii private că testele clinice defăşurate până în prezent indică un potenţial vaccin care poate "stopa infecţiile şi salva vieţile".

Van-Tam i-a informat pe câţiva deputaţi săptămâna trecută că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului dezvoltat de Universitatea Oxford şi fabricat de compania farmaceutică arată că o administrare masivă este posibilă la sfârşitul lunii decembrie, potrivit The Sunday Times.

Mii de angajaţi ai sistemului sanitar vor primi instrucţiuni pentru administrarea vaccinului înainte de sfârşitul acestui an, notează ziarul.

Farmacişti, dentişti, asistenţi şi paramedici vor putea administra acest vaccin în Marea Britanie.

În primele luni ale programului de vaccinare, dozele vor fi inoculate persoanelor în vârstă şi vulnerabile. "Majoritatea oamenilor nu vor primi vaccinul", notează ziarul.


1938 de afisaridle. marionette
panda_rosu [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 15:33
+2/2
noi suntem cam pe aceeasi lungime de unda in general.

dar de unde stii deja ca eficienta celui de la oxford este de 90%, pt ca inca nu sunt gata rezultatele stadiului 3. ar fi excelent sa fie asa, nu sunt gata nici rezultate preliminare...

oms a spus ca va aproba orice vaccin care dovedeste o eficienta de macar 50%.

iar cu rusia, mi-e teama ca ma confunzi, cu asa ceva nu m-as vaccina
Minusurile
panda_rosu [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 14:46
0/4
Cei cu minusurile, nu va ingrijoreaza ca fac rabat de la siguranta si accepta o eficacitate de doar 50%? Adica il fac, si am sanse 50-50 totusi sa iau?

In secunda 2 as face vaccinul daca ar fi sigur si eficient. De gripa ma vaccinez anual, dar cu asta parca se vede de la o posta ca il fac in sange si se precipita doar ca sa fie repede gata...
inca 4 comentarii comenteaza