Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pe fondul pandemiei de Covid-19 și al Brexit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1289joi 22 oct 2020

Moody's retrogradează ratingul Marii Britanii, pe fondul pandemiei de Covid-19 și al Brexit

de V.M. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 21:09
- a A+
Imagine
Agenția de evaluare Moody's a redus ratingul datoriei Regatului Unit din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, a Brexit și a lipsei unor planuri bugetare clare din partea guvernului prim-ministrului Boris Johnson, anunță Mediafax citând Reuters.


Moody's a redus ratingul la "Aa3" de la "Aa2", punând Marea Britanie la același nivel cu Belgia și Republica Cehă.

A șasea cea mai mare economie din lume a înregistrat cea mai mare scădere din G7 în al doilea trimestru, iar datoria sa publică a depășit 2.000 de miliarde de lire sterline (2.600 de miliarde de dolari), depășind 100% din produsul intern brut.

Moody's a spus că avansul economiei Marii Britanii a fost "semnificativ mai slab decât se aștepta și este probabil să rămână așa în viitor".

Declasarea a fost o altă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care este supus tirului partidelor de opoziție și al parlamentarilor din Partidul Conservator pentru modul în care a tratat pandemia, care a ucis mai mulți oameni în Marea Britanie decât oriunde în Europa.

Moody's spune că eșecul Marii Britanii de a ajunge la un acord comercial cu UE ar agrava daunele cauzate de Covid-19.

Johnson a declarat vineri că, în prezent, o continuare a negocierilor comerciale cu UE "nu mai are rost".

Moody's a mai apreciat că Marea Britanie și-a pierdut disciplina bugetară și că nivelurile sale ridicate de datorie nu vor coborî rapid.

"Marea Britanie nu are efectiv o ancoră a politicii fiscale", a spus agenția.

Moody's a revizuit perspectiva datoriei suverane a țării la "stabilă", de la "negativă". Scăderea plasează ratingul Moody's la același nivel cu cel al agenției Fitch, în timp ce Standard & Poor's evaluează țara cu un rating mai ridicat.


3094 de afisariRaul abia vine
Akylas [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 21:48
+6/16
E comod si la moda sa dai vina la tot ce se poate pe Covid 19. In cazul UK, raul de abia incepe, i-a mancat in dos, au vrut Brexit (52%, o majoritate FOARTE fragila pentru o chestiune cu asemenea implicatii pentru sute de milioane de oameni), asa le trebuie ! Sa vedem noi cum e de unul singur, dupa 31.12.20.... Unde-i unul nu-i putere, la nevoi si la durere, bine le mai zice hora noastra.....
Foarte bine
Fanel01 [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 9:10
+3/5
O sa roage europa in genuchi ca sa-i primeasca inapoi. Probabil ca regreta si ei acum
comenteaza