Rafila: Dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea, aş renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru PSD / Despre reacțiile primite după ce a intrat în politică - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

Rafila: Dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea, aş renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru PSD / Despre reacțiile primite după ce a intrat în politică

de Redactia Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 16:12
- a A+
Imagine
Alexandru Rafila - unul dintre cei mai mediatizați medici în perioada pandemiei, care va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București - susține că ar renunţa la calitatea de membru de partid dacă ar trebui să își încalce crezul profesional sau moralitatea.


"Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional şi dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea nu aş face acest lucru şi aș renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru PSD. Cele două chestiuni sunt foarte clare şi cred că asta e conduita pe care ar trebui să o urmeze şi în politică, şi în viaţă, mulţi dintre concetăţenii noştri", a susținut Rafila, la Digi 24.

Despre reacţiile primite după ce a intrat în politică

El a spus că decizia privind intrarea sa în PSD a provocat reacţii "de încurajare, într-o anumită măsură", dar şi de reticenţă, "pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie", iar în PSD în ultimii ani s-au petrecut "lucruri care nu au legătură cu social-democraţia".

Rafila a spus că, de exemplu, a primit un e-mail de la o persoană care i-a reproșat că intră în politică pentru că are un interes.

"Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. (...) Trebuie să schimbăm neapărat această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor, şi nu în slujba propriilor noastre interese", a mai susținut președintele Societății Române de Microbiologie.


2897 de afisariDegeaba!
Remarque [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 16:58
+28/32
De acum tot ce vei face, inclusiv pe plan nepolitic, va fi necredibil. Faptul ca ti-ai asociat numele cu un grup infractional organizat te descalifica.

Am o curiozitate: numeste, te rog, o singura persoana din psd bun profesionist in domeniul sau si cu o reputatie nestirbita. Si pe urma poate mai stam de vorba. Aha, asa ziceam si eu.
un psdist ca toti psdistii...
Dr.Mythnick [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 16:39
+24/32
un psdist ca toti psdistii... mai mananca rahatel, mai fura nitel, & rewind...
inca 15 comentarii comenteaza