Explicația pentru parcursul slab al naționalei de fotbal a României - De ce înfrângerile nu ar trebui să mire pe nimeni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1456marţi 20 oct 2020

Explicația pentru parcursul slab al naționalei de fotbal a României - De ce înfrângerile nu ar trebui să mire pe nimeni

de A.I. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 9:26
- a A+
Imagine
Naționala României traversează un moment nu tocmai fericit: a ratat calificarea la Euro 2020, a suferit o înfrângere rușinoasă în Norvegia (0-4) și a cedat și împotriva Austriei (0-1 la Ploiești). Rezultatele nu ar trebui să ne mire, dacă este să ne luăm după explicațiile unui internațional român cu 14 prezențe în echipa tricoloră.


În prezent la Astra Giurgiu, Valerică Găman a făcut o analiză a fotbalului românesc, apărătorul cu 14 prezențe în tricoul României fiind de părere că rezultatele din fotbal sunt oglindirea societății în care trăim.

"Cred că e rezultatul ultimilor 30 de ani, rezultatul societății în care trăim, una săracă, pe alocuri una coruptă, lucruri care se reflectă și în fotbal" - Valerică Găman , la microfonul Digisport.

Liga Națiunilor, clasament:

1. Austria 9 puncte (6-4)
2. Norvegia 9 (11-3)
3. România 4 (4-8)
4. Irlanda de Nord 1 (2-8)

Au mai rămas de disputat pentru tricolori:

România - Norvegia / 15 noiembrie, ora 21:45
Irlanda de Nord - România / 18 noiembrie, ora 21:45.


2480 de afisariexplicatie
codrean [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 10:06
+2/2
O idiotenie !
N-avem decat sa ne uitam la un meci din Europa : alta intensitate a jocului, alta viteza de joc, alta tehnica !
La noi se joaca "batraneste", cam ca la o miuta, exemplul cel mai bun fiind Budescu in meciul de ieri ! Lasa ca nici dasteptul de Gaman, cu fauktul lui in careu ...
Jucatorii straini refuzati-expirati in alte campionate vin la noi ca la ... o odihna platita ! Unii vin cu avant dar se lamuresc repede si ... se adapteaza.
Baiul vine de la pregatirea inca din copilarie-juniorat. Nu avem antrenori ! Nici macar Hagi, bine intentionat e drept, nu a reusit sa livreze fotbalisti in campionate serioase ! Unii, inclusiv Hagi, s-au lamurit; invazia de antrenori (si jucatori) spanioli spune ceva. Dar treaba asta cere in primul rand o schimbare de atitudine si muuult timp !
eh
nikita11 [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 10:33
+1/1
Fotbalisti de foarte slaba calitate. asta a dat societatea, nu 'parcursul slab al nationalei'. Societatea e responsabila pentru tot si bune si rele sa gasesti explicatia acolo e ca si cum ai zice ca universul e de vina pt forma sferica a planetei noastre. Mare filosof valerica asta. Fotbalisti filosofi in loc de fotbalisti buni sportivi - e si asta tot un rezultat al 'societatii'. Asa avem si fotbal si filosofie la fel de slabe.
comenteaza