Dacia confirmă că mașina electrică va fi produsă în China. De ce a fost numită Spring? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1456marţi 20 oct 2020

Dacia confirmă că mașina electrică va fi produsă în China. De ce a fost numită Spring?

de Vlad Barza Vineri, 16 octombrie 2020, 11:57
- a A+
Imagine
Dacia confirmă faptul că prima sa mașină electrică va fi produsă în China, unde este produs și micul SUV Renault K-ZE ce are multe în comun cu Spring. Numele mașinii a fost ales fiindcă este scurt și ușor de reținut, spun cei de la companie care se referă la mașină ca fiind "a treia revoluție de la Dacia", după Logan și Duster. Mașina va fi lansată în prima parte din 2021 pentru car-sharing și va ajunge în toamna anului viitor la clienții persoane fizice. Viteza maximă este 125 km/h, autonomie promisă este 225 km.


Unde va fi produs Spring? "Partea de inginerie a fost realizată de grupul Renault pe o platformă a alianței, iar producția este în China care este cea mai mare piață pentru mașini electrice, are un ecosistem complet dezvoltat și ne permite să aducem Spring în Europa cât mai repede", spune Mihai Bordeanu director de marketing la Dacia.

Oficialul Dacia nu a dorit să spună cât va costa Spring, dar a insistat pe faptul că va fi cel mai ieftin model electric din Europa. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de momentul lansării.

De ce numele Spring? "Spring, precum anotimpul (primăvara n. r.) are multă putere, dinamism, energie. Este un vehicul revoluționar și reprezintă a treia revoluție de la Dacia, după Logan și Duster. Spring este un nume scurt și ușor de înțeles, este solid precum o Dacie", mai spune Bordeanu.

Renault a început în toamna lui 2019 producția în China a micului SUV Renault K-ZE care este construit împreună cu compania chineză Dongfeng. În China, K-ZE costă 9.000 de euro după aplicarea subvențiilor. Decizia de a construi Spring în China NU este o surpriză, iar pentru a construi pe viitor mașina în România, Franța sau Maroc va fi nevoie de investiții în retehnologizarea respectivei uzine, în timp ce în China producția poate începe rapid.Date tehnice

Dimensiuni
Lungime : 3 734 mm
Lățime : 1 622 mm (1 770 mm cu oglinzile retrovizoare)
Înălțime : 1 516 mm
Ampatament : 2 423 mm
Gardă la sol gol : 150 mm

Motor
Motor electric 33 kW (44 CP)
Baterie : 26,8 kWh
Încărcare : AC până la 6,6 kW / DC până la 30 kW (opțional)
Autonomie : 225 km WLTP / 295 km WLTP City
Viteză maximă : 125 km/h


6217 afisariNormal ca in China !
Idealistu [utilizator], Vineri, 16 octombrie 2020, 12:06
+15/23
Dupa ce ca prin "grija" guvernului Chinez avem o pandemie si acelasi guvern ameninta agresiv alte state, domnii de la Renault s-au gandit ca e bine sa le mai dea o pleasca - productia si tehnologia unei masini electrice. Peste doi, trei ani China va produce masini electrice la jumatate de pret, iar Renault o sa inchida portile.
Producem in China
D.M.A.Gogu [utilizator], Vineri, 16 octombrie 2020, 12:17
+7/9
Oare nu putem gasi solutii de a produce in UE? Ne miram apoi ca nu pot fi luate hotarari care ar afecta in vreun fel interesele sau chiar imaginea Partidului Comunist Chinez...
inca 18 comentarii comenteaza