VIDEO Fredonează un cântec și Google ți l-ar putea găsi - Compania americană a lansat o nouă opțiune de căutare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1456marţi 20 oct 2020

VIDEO Fredonează un cântec și Google ți l-ar putea găsi - Compania americană a lansat o nouă opțiune de căutare

de Vlad Barza Vineri, 16 octombrie 2020, 10:54
- a A+
Imagine
Google a lansat o opțiune prin care cei care au auzit o melodie și nu știu cine o cântă să poată să afle acest lucru cu ajutorul motorului de căutare, fredonând din acea melodie. Cei de la Google spun că lunar sunt 100 de milioane de căutări pe tema "ce melodie este aceasta".


Cei care vor să afle ce melodie au auzit pe fugă trebuie să spună pe Google Search sau cu ajutorul Google Assistant "what's this song?" și apoi sunt invitați să fredoneze sau să fluiere 10-15 secunde din melodia de care sunt interesați. Google va afișa apoi rezultatul, cu link-uri de redare spre YouTube.La fiecare rezultat este și un procent ce arartă cât de probabil este ca acel cântec să fie cel căutat.

Opțiunea este disponibilă în 20 de limbi pe platforma Android și în engleză pe Apple iOS.

Am făcut un mic test cu melodii cunoscute și în trei cazuri din cinci Google a "ghicit" melodia, dar evident că depinde și de vocea celui care caută. Interesant este că sunt date diverse rezultate apropiate de linia melodică fredonată, astfel că aplicația poate fi folosită și pentru a descoperi melodii noi într-un anumit registru vocal.


1379 de afisariE fumata de alta companie deja treaba asta
adfox [utilizator], Vineri, 16 octombrie 2020, 14:37
0/0
SoundHound face deja asta de ceva ani buni :-/
Pot sa fac un pariu
Sparafucile [utilizator], Vineri, 16 octombrie 2020, 15:55
0/0
Uite, eu le fluier 100 de melodii si Google nu descopera niciuna.

Bine, mai fac pauze intre ele, mai beau o bere, mai un whisky.

Si de ce nu descopera Google melodia aia? Fiindca in lume exista o cantitate APOCALIPTICA de muzica, ce a fost compusa de-a lungul veacurilor. Cautarea unei melodii , chiar cu motoare AI dureaza enorm.
comenteaza