Băsescu anunţă o întâlnire între Tomac şi Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă: Prima opţiune sunt liberalii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853luni 29 nov 2021

Băsescu anunţă o întâlnire între Tomac şi Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă: Prima opţiune sunt liberalii

de V.M. Marţi, 29 septembrie 2020, 23:44
- a A+
Imagine
Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, o întâlnire între Eugen Tomac şi Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianţă, precizând că le-a transmis liderilor partidului că "prima opţiune sunt liberalii", relatează News.ro . "Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui", a afirmat Băsescu, precizând că liderul PNL trebuie să plece de la premisa că "pe vorbe nu-l mai crede nimeni", după situaţia din Bucureşţi.


Traian Băsescu a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum vede rezultatul alegerilor de duminică şi a afirmat: "Am reuşit să ţinem partidul în Bucureşti şi aveam un consilier, poate 2 la redistribuire, mai mult decât până acum. O să avem 5- 6 consilieri".

PMP, care are 50 de primari şi consilieri în 21 de consilii judeţene, intenţionează o discuţie cu PNL, în vederea unei alianţe.

"Pentru noi obiectivul major nu este negocierea, în mod categoric îi vom întreba pe liberali - din ce ştiu Eugen Tomac a stabilit deja o întâlnire pentru mâine - cum văd ei politica de alianţe. Dacă va fi o variantă acceptabilă, bine, dacă nu, PMP îşi va valorifica procentele pe care le-a obţinut, în orice condiţii. Este un partid mic care trebuie să-şi consolideze prezenţa în administraţie. I-am rugat să ţină cont de faptul că prima opţiune sunt liberalii şi să aştepte până când va fi o discuţie între Tomac şi Ludovic Orban. Care va fi rezultatul discuţiei vom vedea. Orban trebuie să plece de la pemisa că pe vorbe nu-l mai crede nimeni", a declarat Băsescu, referindu-se la situaţia din Bucureşti.

Acesta a precizat că întâlnirea dintre cei doi va avea loc miercuri.

"Dacă vom consfinţi într-un document politic, foarte bine, dacă nu, bună ziua şi ne vedem fiecare de drumul lui" , a mai declarat Băsescu.

Potrivit ultimelor date, Traian Băsescu a obţinut peste 10% la alegerile de duminică.


Anterior, în cursul zilei de marți, Traian Băsescu declara, întrebat dacă PMP ia în calcul alianţe la alegerile parlamentare din 6 decembrie, că "nu o să meargă cu căciula în mână la nimeni, nici la PNL, nici la USR".


4201 afisariYeah, right...
Kwisatz Haderach [utilizator], Marţi, 29 septembrie 2020, 23:58
+9/11
... prima opțiune e PSD, alături de care ați votat în administrația locală din 2016 și al cărui asalt asupra justiției l-ați susținut în Parlament
Mai bine taceai
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 30 septembrie 2020, 1:23
+9/11
Dupa ce era sa dai pe tava Bucurestiul tzoapei, vii acum mare erou. Singura speranta e sa ia PNL-ul oamenii din PMP, ca-s "mai ok" ca pesedistii luati deja, iar Base sa se retraga pana nu mai face inca o gafa care sa-l ingroape politic. Se pare ca de la Nutzi Udrea incoace a luat numai decizii imbecile pana acum.

Si eu care credeam ca batranetea te face mai intelept. Pe el l-a facut mai senil. Inca crede ca e ca acum 20 de ani cand toti il voiau. E ocolit de toti asa ca acum pentru ca are cativa oameni pe teritoriu se joaca de-a omu' care le are pe toate si vrea negocieri.
inca 6 comentarii comenteaza