​​Liberalii își revendică victoria în alegerile locale. „PNL este primul partid din România, PNL are un scor de peste 34%, un procent istoric pentru partidul nostru. (...) Avem peste 1300 de primari, o cifră istorică”, a declarat luni secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, precizând că acestea sunt date parțiale din numărătoarea paralelă a partidului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sighiartău a mai spus că „PSD se situează în jurul a 30%, iar USR la 13%”.

Secretarul general a PNL a anunțat că liberalii au decis să nu facă nicio alianță cu PSD. „Am luat decizia să nu existe niciun fel de aliante cu PSD. Este o decizie pe care o vom adopta miercuri”, a spus el.

Potrivit liberalilor, 17 consilii județene care vor avea administrații liberale: Alba, Arad, Bihor, Brasov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Giurgiu, Iasi, Ilfov, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Maramures, Timis si Vrancea.

„Am reusit să eliberăm Bucureștiul de mafia Firea-Pandele și alte județe ținute ani la rând sub bocancul unor baroni PSD despotici ca Oprisan la Vrancea, Felix Stroe la Constanța, Badalau la Giurgiu sau Zetea la Maramureș”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Potrivit acesteia, cel puțin în 15 orașe mari înainte de contestații au fost înregistrate victorii politice importante: Arad, Oradea, Bistrița, Reșița, Cluj Napoca, Giurgiu, Tg Jiu, Deva, Slobozia, Iasi, Piatra Neamt, Constanta, Ploiesti, Suceava, Tulcea plus București, Sectorul 6 și Bacău în alianță cu USR-PLUS.