Erdogan, despre disputa cu Grecia: "Ne putem întâlni, dacă există bunăvoinţă" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1289joi 22 oct 2020

Erdogan, despre disputa cu Grecia: "Ne putem întâlni, dacă există bunăvoinţă"

de G.S. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, 15:05
- a A+
Imagine
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia este pregătită să se întâlnească cu liderii Greciei pentru a soluţiona problema de explorare a energiei în apele contestate din estul Mediteranei, relatează Al Jazeera, preluată de Mediafax.


Căutarea de gaze şi petrol în Marea Mediterană a declanşat o dispută ce a dus la organizarea de exerciţii rivale aeriene şi marine în apele strategice dintre Cipru şi insula greacă Creta.

Președintele Turciei este dispus să se întâlnească cu liderii greci pentru rezolvarea problemei.

"Ne putem întâlni, dacă există bunăvoinţă. Putem vorbi prin videoconferinţă sau ne putem întâlni într-o ţară terţă", a spus Erdogan.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat vineri că ambasadorul Greciei Michael-Christos Diamessi a fost convocat la ministerul de externe din Ankara cu privire la un articol din ziarul Dimokratia.

"Un ziar grecesc are o postare ticăloasă", a spus Cavusoglu la Ankara. "L-am convocat pe ambasadorul Greciei la minister", a adăugat el, citat de agenţia de ştiri de stat Anadolu.

Cuvintele "F off Mr. Erdogan" au apărut în turcă şi engleză lângă o fotografie a preşedintelui, în ziarul grecesc.

În centrul disputelor Grecia-Turcia s-a aflat, în ultima lună, o navă turcă de cercetare seismică, Oruc Reis, şi o flotă de nave de război prezente în apele disputate din apropierea insulei greceşti Kastellorizo.

Oficialii turci au încheiat misiunea de o lună şi au ordonat navei să revină la ţărm weekendul trecut pentru întreţinere şi reaprovizionare. Erdogan a semnalat că Oruc Reis se va întoarce la activitatea sa, spunând totodată că retragerea sa a fost deliberată.


1463 de afisariF off Erdogan
MuaddibAtreides [utilizator], Sâmbătă, 19 septembrie 2020, 21:47
+3/3
Vizirul Mevlut Cavusoglu (adica Ceausescu in romana) face spume la ordinele sultanului
comenteaza