Preşedintele PNL, prim-ministrul Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Oneşti, în cadrul unei întâlniri electorale, că societatea RAFO a fost distrusă de "mafia PSD", transmite Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"RAFO Oneşti şi tot ce era industrie a fost distrusă de mafia pesedistă. Să nu ne facem că nu ştim acest lucru. Oneştiul este ţinut în acest stadiu de dezolare, de decădere continuă, de PSD şi de cei care au condus fără nici un pic de responsabilitate şi de respect faţă de oneşteni, destinele acestui oraş", a declarat Ludovic Orban.

”Când te plimbi noaptea vezi că e lumină la 2 apartamente din 10. Pare din ce în ce mai tare un oraş părăsit. Nu există viaţă economică, chiar şi pe străzi nu există viaţa care este în alte localităţi. Cred că au plecat din Oneşti mii şi mii de oameni tineri care ar fi putut, aici, acasă la ei, să îşi găsească un rost, să îşi întemeieze o familie, şi să încerce să reuşească în viaţă”, a adăugat premierul.

Preşedintele PNL a adăugat că municipiul Oneşti poate deveni un pol de dezvoltare economică.

"Ce ne dorim noi este să schimbăm destinul. Să reluăm prin metode administrative, printr-o guvernare locală cu viziune, urcarea Oneştiului. Acest lucru este posibil. Oneştiul poate deveni un pol de dezvoltare economică în loc să fie un pol de sărăcie, care să susţină dezvoltarea economică şi în localităţile din arealul înconjurător. Aşa funcţionează în toată Europa", a subliniat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat sâmbătă în municipiul Oneşti unde a participat la un eveniment electoral de susţinere a candidatului Alianţei PNL USR PLUS, Elena Paşcu Apăvăloaie, la funcţia de primar al localităţii.