România a atins miercuri un nou record absolut al bilanțului zilnic de COVID-19, fiind anunțate 1.713 cazuri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune însă că acest număr include şi îmbolnăviri neraportate din zilele anterioare, fără a preciza despre câte astfel de cazuri este vorba.

Nelu TataruFoto: Agerpres

El a făcut aceste declarații în contextul în care a prezentat regulile sanitare stabilite de autorități pentru alegerile locale din 27 septembrie, avertizând că scrutinul va avea loc în faza a doua a primului val de COVID-19.

  • "Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri. Astăzi numărăm 1.713 cazuri noi, în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în terapie intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat Tătaru.

El a spus că în acest moment există focare de COVID-19 în instituţii administrative, în spitale, la operatori economici sau în centre de asistență socială. Tătaru a lansat un apel către cei care organizează evenimente private să respecte regulile sanitare.

Alte 1.713 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, miercuri fiind atins astfel un record absolut. Bilanțul a ajuns la 107.011. Cele mai multe noi îmbolnăviri - 1.504 - fuseseră raportate în 24 august. În ultima zi s-au înregistrat alte 49 de decese.