Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, a dat într-o zi, prin achiziție directă, 198 contracte, în valoare de 4,7 milioane lei, către două firme cu un acționar comun - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, a dat într-o zi, prin achiziție directă, 198 contracte, în valoare de 4,7 milioane lei, către două firme cu un acționar comun

de Catiușa Ivanov Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:16
- a A+
Imagine
Primăria Sectorului 5, condusă de primarul pesedist Daniel Florea, a atribuit pe 10 septembrie, prin achiziție directă, 198 contracte către două firme - Idea Papel Distribution și Litera Educațional - pentru furnizarea de rechizite, cărți și boxe sau baterii externe, potrivit datelor din sistemul elctronic de achiziții publice. Acestea au ajuns la 33.000 de elevi din Sectorul 5, după cum s-a lăudat primarul Daniel Florea pe pagina de Facebook. Practic, Primăria Sectorului 5 a făcut câte o procedură de achiziție pentru preșcolari, ciclul primar, gimnazial și liceu de la fiecare unitate de învățământ de pe raza sectorului, în loc să facă o licitație mare, transparent, ce ar fi putut avea ca rezultat un preț mai mic pentru produsele cumpărate. Cele două firme au același acționariat, unul dintre patronii grupului editorial Litera.
Pe data de 10 septembrie, cu 4 zile înainte de începerea școlii, Primăria Sectorului 5 a dat prin achiziție directă 105 contracte firmei Ideea Papel Distribution pentru furnizarea de rechizite școlare. Cele 105 contracte au valoare totală de circa 2,7 milioane lei, iar termenul de livrare era a doua zi, pe 11 septembrie.

Pachetele pentru învățământul liceal conțin:

-Set de 4 creioane HB cu radiera, Set de 4 pixuri, Trusa geometrie, Mapa din plastic cu buton
- Speaker 3 W, compatibil cu Bluetooth, microfon inclus, 400 mAh - boxă
- Incarcator baterie/ baterie externa 4000mAh, cablu Usb si micro usb - baterie externă


Pachetele pentru învățământul gimnazial conțin:

- Ghiozdan, Penar, Set de 4 creioane HB cu radiera, Set de 4 pixuri, Trusa geometrie, Mapa din plastic cu buton LA SC. NR. 124

Pachetele pentru învățământul primar conțin:

- Ghiozdan, Penar, Acuarele 12 culori si o pensula, Set de scris - 1 stilou x2 cartuse, Set de etichete autoadezive, Mapa din plastic cu buton

Pachetele pentru învățământul preșcolar conțin:

- Rucsac, Set 12 creioane colorate, Acuarele 12 culori si o pensula, Plastilina 12 bucati, Set 12 creioane cerate, Set 12 recipiente tempera, Set 12 carioci, Set 2 bucati lipici solid, Hartie glasata lucioasa.

În aceeași zi, Primăria Sectorului 5 a mai dat firmei Litera Educational 93 de contracte pentru furnizarea de cărți, valoarea acestora fiind în total de circa 2 milioane lei.

Potrivit datelor de pe platforma de verificare a firmelor Confidas.ro , cele două firme au un acționar comun. Firma Litera Educațional are doi acționari: Vidrașcu Dan Anatolevici (50%) și Vidrașcu Marin (50%). Firma Idea Papel Distribuțion are următorul acționariat: Vidrașcu Marin (100%).11892 de afisarihuh, pai cum?
transpenibilus [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 17:13
+16/18
PSD FURA in Stare de Alerta??? Ciolacul trbita ca starea de alerta nu e buna pentru ca fura pnl.. Si cand colo TOT PSD FURA!
PSD #ciumarosie!!!!!!!
Fragmentare
cornholio [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:48
+13/15
La fondurile europene, fragmentarea e o fraudă de manual prin care se evită plafonul de ofertare competitivă. E definită la capitolul 3.9 din Normele de aplicare a OUG 66/2011 privind indicatorii de fraudă în achiziții. La fondurile primăriei, nu verifică nimeni.

3.9. Fragmentarea achizițiilor
Descrierea sistemului
Personalul însărcinat cu contractarea poate fragmenta o achiziție în două sau mai multe comenzi ori contracte de achiziție în scopul evitării concurenței sau a unei investigații efectuate de o autoritate de management de nivel superior. De exemplu, dacă plafonul este de 125.000 euro, o achiziție pentru atribuirea unui contract de bunuri și servicii în valoare estimată de 245.000 euro poate fi fragmentată în două achiziții pentru atribuirea a două contracte - unul pentru bunuri, în valoare de 121.000 euro, iar altul pentru servicii, în valoare de 124.000 euro - în scopul evitării unei proceduri concurențiale.
Fragmentarea achizițiilor (denumită de multe ori salami slicing) poate indica un caz de corupție sau alte sisteme de fraudare la nivelul unei organizații contractante.
inca 28 de comentarii comenteaza
Cookie Settings