Mircea Miclea, despre Educație: Trei lucruri trebuie făcute rapid: o platformă de e-learning, o bibliotecă virtuală și o schimbare de curriculum - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Mircea Miclea, despre Educație: Trei lucruri trebuie făcute rapid: o platformă de e-learning, o bibliotecă virtuală și o schimbare de curriculum

de I.B. Luni, 14 septembrie 2020, 21:20
- a A+
Imagine
Fostul ministrul al Educației, Mircea Miclea, a declarat la Digi24 că lecțiile profesorilor buni din țară trebuie să fie postate online ca să fie un model pentru toți profesorii și sfătuiește școlile ca să învețe din ziua ce a trecut pentru a face față pandemiei.


Miclea militează pentru reforme necesare și cere urgent o platformă de e-learning, o bibliotecă vituală și o schimbare de curriculum.

"Cu o platformă de e-learning, și elevul dintr-un sat amărât poate avea acces la orele predate de cei mai buni profesori din țară și le poate accesa de pe un telefon. Atunci putem vorbi de o egalitate de șanse. Deocamdată, totul e invers, cei care sunt în față merg și mai în față, iar cei care sunt în spate pierd și mai mult. Trebuie să facem aceste reforme repede pentru că am pierdut deja 10 ani de zile", a declarat Miclea.

Mircea Miclea, fost ministru al Educației între 2004 și 2005, și una dintre cele mai importante voci din domeniu în România, este psiholog, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, cu o vastă experiență de practician și formator în psihoterapie, autor a numeroase volume și lucrări științifice.


3046 de afisarida,
Cib Ara [anonim], Luni, 14 septembrie 2020, 21:49
+4/4
au fost 6 luni , o jumatate de an pt astfel de masuri. AU FOST. toata lumea a pasat pisica . acuma matza i moarta-n curtea scolii . ..
hai sa ne aflam in treaba
Dedalus [utilizator], Luni, 14 septembrie 2020, 21:57
+2/6
Platforme de eLearning exista, chiar foarte multe si foarte ieftine, unele sunt chiar gratis - open source.

Intr-o biblioterca virutala vor fi puse aceleasi lucrari fara noima ca si cele publicate.

Vreti sa ma faceti sa cred ca autorii acelor idiotenii numite "manuale" vor fi in stare sa elaboreze resurse pentru o "biblioteca virutala"?!

Ce schimbare de curricula?! Ia sa incercati sa vedeti ce iese. In primul rand nu are cine sa predea o curricula cat de cat acceptabila, mai toate cadrele didactice sunt produsul scolii de tampire numita scoala romaniaeasca.

Verti sa ma faceti sa cred ca peste noapte sute de mii de cadre didactice vor fi in stare sa predea dupa o curricual modificata?!

Nu va suparati, domnule Miclea, nu aveti simtul realitatii!
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings