Actrița britanică Diana Rigg, celebră pentru rolurile din seria-cult "The Avengers" și "Game of Thrones", a murit joi la vârsta de 82 de ani, a anunțat impresarul său, citat de AFP.

Diana Rigg, in GoTFoto: Captura YouTube

"Iubita mea mamă a murit liniștit, în somn, în această dimineață", a declarat și fiica sa, actrița Rachael Stirling. "A murit în urma unui cancer diagnosticat în martie și și-a petrecut ultimele luni luni reflectând cu bucurie la extraordinara sa viață, plină de iubire, de râs și de o profundă mândrie pentru profesiunea sa".

Actrița originară din nordul Angliei a devenit cunoscută în întreaga lume pentru interpretarea sa plină de farmec și de umor a personajului Emma Peel din serialul anilor 60 "The Avengers".

De asemenea, a jucat în "În serviciul maiestății sale", un film din cadrul celebrei saga a spionului britanic James Bond lansat în 1969.

"Această actriță legendară este foarte apreciată de fanii lui James Bond pentru performanța memorabilă în rolul lui Tracy di Vicenzo, singura femeie cu care s-a căsătorit vreodată" agentul secret, au reamintit producătorii seriei, Michael Wilson și Barbara Broccoli.

Diana Rigg a urmat apoi o strălucită carieră în teatru, iar interpretările în roluri precum Medeea sau Mama Curaj în piesa lu Bertolt Brecht îi aduc mai multe prestigioase premii.

Pentru generația tânără, Diana Rigg rămâne în memorie grație interpretării personajului Olenna Tyrell în "Game of Thrones". Interpretarea oferită acestui personaj manipulator, căruia nu îi este frică să confrunte cei mai puternici bărbați din Westeros, a adus o dimensiune shakespeariană seriei fantastico-medievale.