UPDATE Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze naturale "din istoria sa" (Erdogan) / Zăcământul, în apropiere de granița maritimă cu România și Bulgaria - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1185joi 22 oct 2020

UPDATE Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze naturale "din istoria sa" (Erdogan) / Zăcământul, în apropiere de granița maritimă cu România și Bulgaria

de R.M. Vineri, 21 august 2020, 15:28
- a A+
Imagine
Turcia a descoperit în Marea Neagră cel mai mare zăcământ de gaze naturale "din istoria sa", a anunțat vineri președintele Erdogan, citat de AFP.


"Turcia a făcut în Marea Neagră cea mai mare descoperire de gaze naturale din istoria sa", a afirmat Erdogan, într-un discurs la Istanbul, precizând că rezervele sunt estimate la 320 de miliarde metri cubi.

Ministrul Energiei, Fatih Donmez, afirma luna trecută că nava de explorare Fatih a început lucrările în perimetrul Tuna-1, aflată la circa 150 de kilometri de coasta Turciei și în apropierea zonei unde se intersectează granițele maritime cu România și Bulgaria.

Zona este în apropierea perimetrului Neptun, unde a fost descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii, în urmă cu opt ani.

Erdogan a confirmat că descoperirea a fost făcută în sectorul Tuna-1 iar primele date arată "că zăcământul face parte dintr-o rezervă mult mai importantă".

"Dumnezeul ne-a deschis o poartă spre bogății nemaivăzute. Obiectivul nostru este să punem gazele din marea noastră în serviciul națiunii noastre din 2023", a continuat el.


17803 afisarisi asa am dat si gazele ...
VaseaV [utilizator], Vineri, 21 august 2020, 20:40
+21/29
Astia vin si incep sa scoata gaze din punga gasita de Romania, sau na ... companii care speram sa plateasca taxe si in Romania, ca sa fiu mai exact, iar noi in frunte cu madam Firea si tovarasul Ponta nu o sa facem nimic .. noi ca suntem neputinciosi iar cei cre si-au arat in trecut legaturile cu semiluna isi umple buzunarele ... Acum 400 de ani plateam dari la turci si ne dadeam copii iar in zilele noastra ne dam pe spagi tot. Cel putin am avansat, nu mai sunt fanarioti, sunt romani de-ai nostri ... de kkt , noapte buna Romania!
Langa Neptun
MPavel [utilizator], Vineri, 21 august 2020, 20:47
+19/21
Astia o sa extraga gazul de la ei din Tuna-1 si o sa il ia si pe al nostru de la Neptun. Pana ne apucam noi sa il extragem il exploateaza ei si pe al nostru ca doar sunt unul langa altul.
inca 17 comentarii comenteaza