Liban: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor antiguvernamentali la Beirut - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0908sâmbătă 19 sep 2020

Liban: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor antiguvernamentali la Beirut

de DP Vineri, 7 august 2020, 7:33
- a A+
Imagine
Forţele de ordine libaneze au folosit gaze lacrimogene joi seară pentru a dispersa zeci de manifestanţi care protestau după explozia masivă mortală din portul Beirut în această săptămână, devenită un simbol al incompetenţei şi corupţiei autorităţilor, informează vineri France Presse, citată de Agerpres. Protestatarii au vandalizat magazine şi au aruncat cu pietre în poliţişti în cartierul parlamentului, potrivit Agenţiei naţionale de informaţii. Mai mulţi manifestanţi au fost răniţi în riposta poliţiei, a precizat agenţia oficială.


Incidentele au avut loc în ajunul unei mari manifestaţii antiguvernamentale planificate sâmbătă în ţara confruntată cu o criză economică fără precedent.

Provocată marţi de un incendiu în depozitul unde erau stocate de şase ani 2.700 de tone de nitrat de amoniu în portul Beirut, explozia uriaşă a ucis cel puţin 149 de persoane şi a făcut 5.000 de răniţi, în afară de zeci de persoane dispărute şi sute de mii rămase fără adăpost.

Autorităţile libaneze afirmă că depozitul a explodat în urma unui incendiu. Autorităţile portuare, vămile şi unele servicii de securitate ştiau că acolo erau depozitate materiale chimice periculoase, dar se învinovăţesc reciproc.


2266 de afisariSincer ar trebui sa iasa in strada tot Beirutul
mmagic [utilizator], Vineri, 7 august 2020, 9:31
+1/3
Mai rau de ce au facut acesti incompetenti ai autoritorilor este sincer greu sa faci.

Pentru incompetenta grasa si criminala a autoritatilor ar trebui toti incompetenti dati afara in grup din primarie si adminstratiile locale! Cu siguranta este un grup infect, incompetent, corupt cu sute de legaturi de rudenie si mafiote care se tot acopereau unul pe altul.

Intre timp sa fie pregatit, antrenat si invatat un grup nou de persoane, fara nici o legatura cu vechile autoritati, fara nici o legatura de rudeni intre ele care sa preia treptat toate activitatile si sa afiseze tot respectul si toata intelegerea pentru populatie si sa rezolve urgent una cate una toate neregulile lasate in ruma.
PSD+CCR=PCR
Gheorghe Pudila [anonim], Vineri, 7 august 2020, 12:37
+1/3
Stai tu linistit ca o sa-ti iasa pe nas si minciunile si gazele de lupta cu care ne-ati otravit pe #10AUGUST
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings