Asimptomaticii au aceeași cantitate de coronavirus ca cei simptomatici - studiu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Asimptomaticii au aceeași cantitate de coronavirus ca cei simptomatici - studiu

de N.O. Vineri, 7 august 2020, 1:15
- a A+
Imagine
Un studiu detaliat condus pe 303 persoane din Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au purtat aceeași cantitate de virus ca persoane simptomatice, relatează AFP.


Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang și publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de contaminare din Coreea de Sud, respectiv pe un grup religios din Daegu, în februarie. Autoritățile au decis să plaseze cazuri pozitive cu puține sau fără simptome în izolare într-o clădire a căminului guvernamental, unde medicii și asistentele le-au monitorizat meticulos simptomele și le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, în medie, 25 de ani.

Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporție de 29%.

Din moment ce oamenii au fost blocați până când au fost testați negativ, personalul medical a putut face diferența între cazurile pre-simptomatice de adevăratele cazuri asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat inițial ca fiind pozitive pentru coronavirus și fără simptome, dar au sfârșit prin a avea simptome. Multe studii, testând pacienții o singură dată, pot confunda cazurile pre și asimptomatice.

Lecția principală este că concentrațiile de virus la pacienții asimptomatici au fost "similare cu cele la pacienții simptomatici", relatează autorii.

Dar găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu înseamnă neapărat că aceste persoane au fost contagioase. Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: câte cazuri asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tușesc, dar pe de altă parte, nu se plasează în izolare și, prin urmare, sunt în contact cu alte persoane.

"Este important să subliniem că detectarea ARN-ului viral nu este sinonim cu prezența unui virus infecțios și transmisibil", avertizează autorii studiului. Studii epidemiologice și experimentale mari sunt necesare pentru a înțelege acest lucru.7868 de afisariAsimtomaticul pune la îndoială existența
Con_stan_tin [utilizator], Vineri, 7 august 2020, 7:18
+1/3
virusului, când el se simte perfect sănătos iar un alt pozitiv de lângă el este pe patul de moarte.
Deci 30% vor supravietui acestei pandemii.
Lok [utilizator], Vineri, 7 august 2020, 8:33
+1/3
E linistitor ca nu vom pierii cu totii.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings