Belarusul anunță că a arestat mai mulți cetățeni americani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD duminică 27 sep 2020

Belarusul anunță că a arestat mai mulți cetățeni americani

de S.J. Joi, 6 august 2020, 17:18
- a A+
Imagine
Autoritățile din Belarus au arestat mai mulți cetățeni americani, a anunțat președintele Alexandr Lukașenko potrivit Reuters și Moscow Times .


Autoritățile au luat măsuri de suprimare a opoziției înainte de alegerile prezidențiale programate să aibă loc la sfârșitul săptămânii, reținând peste 1.300 de persoane în timp ce Lukașenko vizează să obțină un al șaselea mandat prezidențial.

"Unii oameni au fost reținuți cu pașapoarte americane, căsătoriți cu americani, lucrând pentru Departamentul de Stat [SUA]", a afirmat Lukașenko, citat de agenția de stat Belta.

Președintele Belarusului nu a specificat când sau de ce au fost reținuți cetățenii americani, acesta acuzând săptămâna recentă că puteri străine ar încerca să destabilizeze țara și să organizeze o revoltă populară împotriva sa înaintea alegerilor din 9 august.

Belarusul a anunțat miercurea trecută arestarea a 33 de "combatanți" ruși din gruparea militară privată Wagner , apropiată de Kremlin, care au venit pentru a "destabiliza" țara în apropierea alegerilor prezidențiale de duminică, acțiune care a dus la un conflict diplomatic cu țara condusă de Vladimir Putin.

Citește și:


3228 de afisariParca-i Ceasca
UnOarecare [utilizator], Joi, 6 august 2020, 19:06
0/4
in`89
Tovarase Luca,
John M. [utilizator], Joi, 6 august 2020, 20:24
-1/3
Iti dau un citat dintr-un film: "Cum sa-l arestam pe american?! Aia bombardeaza o tara pentru mai putin de atat"...
comenteaza
Cookie Settings