Orban: Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0972sâmbătă 19 sep 2020

Orban: Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală

de D.D. Joi, 6 august 2020, 15:09
- a A+
Imagine
Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.


"În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, nu va fi o măsură generală, aşa cum a fost, (...) va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, acea formă de sprijin de 75%", a explicat Orban, citat de Agerpres.

După ce a participat joi la inaugurarea Muzeului mineritului, proiect reabilitat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, el a fost întrebat de ziarişti dacă părinţii ai căror copii vor rămâne acasă după începerea anului şcolar vor fi sprijiniţi financiar.


6112 afisariComentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 6 august 2020, 15:27
+7/11
pt stangisti:
wweesstt [utilizator], Joi, 6 august 2020, 15:38
+7/9
de unde dai orban? din imprumuturi pe care tot noi le vom plati? de la investitii? dai de la pensiile speciale? cum ar fi normal! nu cred! sau reduci anvelopa salariala a bugetarimii? nu cred nici asta!.. doar toata viata ta ai fost un bugetar de stanga la fel ca majoritate colegilor 'de dreapta' din pnl! sau economisiti de la tiketele bugetarilor si din 'cursurile' platite la mamaia? sau din reducerea numarului de primarii?! nu cred! hai recunoaste ca esti de stanga orbane! ne promiti si noua ceva reforme?! dar nu tii degetele incrucisate ca rares bogdan cand a spus: "in 30 de zile desfintam toate pensiile speciale"! oare cand vine la guvernare un partid care sa faca reforme si sa salveze tara asta?!
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings