Coronavirus: Nou record de infecții în Polonia pentru a cincea oară în ultimele șapte zile - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Coronavirus: Nou record de infecții în Polonia pentru a cincea oară în ultimele șapte zile

de S.J. Joi, 6 august 2020, 15:01
- a A+
Imagine
Polonia a raportat joi un număr record de infecţii cu noul coronavirus, pentru a cincea oară în ultima săptămână, conform Ministerului Sănătăţii de la Varşovia, care a anunţat noi restricţii la nivel local pentru a limita numărul de noi cazuri, transmit Reuters și Agerpres.


Noul record este de 726 noi cazuri de infecţii, fiind pentru prima oară când numărul zilnic al infectărilor a depăşit valoarea de 700. Acest anunţ a venit în contextul restricţiilor ce vor fi reintroduse în 19 regiuni administrative puternic afectate de pandemie.

Printre aceste restricţii, ce vor intra în vigoare începând de sâmbătă, se numără purtarea obligatorie a măştilor şi folosirea doar a jumătate din locurile din mijloacele de transport în comun, a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii, Janusz Cieszynski, într-o conferinţă de presă.

"Vom limita şi numărul de persoane care vor putea să participe la nunţi, înmormântări şi la alte evenimente", a mai susţinut el.

Regiunea Silezia, din sud, a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări - 137. În această regiune a fost depistat un focar în rândul minerilor, iar răspândirea rapidă a infecţiilor a dus la o reducere temporară a producţiei de cărbune în luna iunie.

În zilele următoare, numărul de noi cazuri ar putea oscila între 500 şi 700, în contextul în care testările continuă în mod intensiv în zonele cele mai afectate, a precizat şi ministrul polonez al sănătăţii, Lukasz Szumowski, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, conform DPA.

În prezent nu există motive pentru a reintroduce măsura izolării în carantină pentru persoanele care sosesc în Polonia din străinătate, a declarat joi un purtător de cuvânt al guvernului, Piotr Mueller, citat de agenţia PAP.

Polonia a raportat în total 49.515 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 1.774 de decese, la o populaţie de aproximativ 38 de milioane de locuitori, de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform Ministerului Sănătăţii.

Citește și:


5001 afisariamatori
rsbl [utilizator], Joi, 6 august 2020, 16:37
-1/3
habar n-au. sa vina la noi sa invete meserie
is praf polonezii!
catelu [utilizator], Joi, 6 august 2020, 15:29
-3/9
Daca ei la o populatie dubla fata de a Romaniei isi fac probleme la 726 de cazuri pe zi, inseamna ca au un sistem de sanatate mult mai slab ca al nostru.... asa, de vreo patru ori mai slab.
Sau ai nostri sunt inconstienti ca vor sa deschida scolile in conditiile astea. Una din doua.
comenteaza
Cookie Settings