O instanță din Pakistan a decis că o fată creștină de 14 ani este căsătorită legal cu bărbatul care a răpit-o - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

O instanță din Pakistan a decis că o fată creștină de 14 ani este căsătorită legal cu bărbatul care a răpit-o

de S.J. Joi, 6 august 2020, 14:30
- a A+
Imagine
O instanță din Pakistan a provocat indignare după ce a decis că o fată creștină în vârstă de 14 ani este căsătorită legal cu un bărbat musulman despre care se afirmă că a răpit-o sub amenințarea armei, relatează The Telegraph .


Într-un caz care a readus în atenția publică persecutarea minorității creștine din Pakistan, Înalta Curte din Lahore a decis marți că Maira Shahbaz s-a convertit în mod voluntar la islam și s-a căsătorit cu Mohamad Nakash.

Fata și familia ei susțin că aceasta a fost răpită de către bărbat și doi complici în luna aprilie a acestui an în apropierea locuinței familiei din orașul Faisalabad.

Maira va fi nevoită să se întoarcă la casa soțului său din adăpostul în care a fost plasată temporar dacă hotărârea instanței nu va fi întoarsă. În jur de 1.000 de femei creștine și hinduse sunt răpite în fiecare an în Pakistan și de regulă forțate să se convertească la islam, potrivit Mișcării pentru Solidaritate și Pace.

Nakash, care este deja însurat, a încercat să pretindă că fata are 19 ani dar acest lucru a fost respins de către judecători după ce familia fetei a depus certificatul de naștere al acesteia care arată că este minoră, magistrații hotărând plasarea Mairei într-un adăpost pentru femei până la finalizarea investigației.

Însă decizia a fost întoarsă marți de către o instanță superioară, avocatul fetei susținând că 150 de prieteni și membri ai familiei bărbatului au venit la proces.

"Este incredibil. Am asistat astăzi la o judecată islamică. Argumentele pe care le-am prezentat au fost foarte solide și coerente", a declarat avocatul acesteia.

"Prin această decizie nicio fată creștină din Pakistan nu este în siguranță", a declarat și un activist al comunității creștine care constituie aproximativ 2% din populația totală a țării majoritar musulmane, creștinii pakistanezi fiind tot mai des victimele discriminării, intoleranței și violenței în ultimii ani.

Maira a părăsit sala de judecată în lacrimi iar mama sa a refuzat să ofere declarații presei imediat după aflarea verdictului dar a anunțat ulterior că intenționează să meargă până la cea mai înaltă curte a țării pentru a-și aduce fiica înapoi acasă.

Citește și:


7920 de afisariBa da, incalca
Yii [utilizator], Joi, 6 august 2020, 16:12
+10/14
In Islam, o casatorie este considerata valida doar daca ambele persoane sunt de acord, fara a fi constranse in vreun fel.

Wikipedia: "In Islam, marriage is a legal contract between a man and a woman. Both the groom and the bride are to consent to the marriage of their own free wills."

Ba mai mult, cum fata nu a mai fost casatorita inainte, casatoria trebuia sa fi avut loc cu acordul celui in grija caruia era fata (de fel tatal sau daca nu are, atunci o alta persoana apropiata cum ar fi unchiul, etc.). In cazul de fata nici acest lucru nu s-a intamplat.

Rapirea fetei este de asemeni interzisa in Islam.

Regulile Sharia in privinta casatoriei au fost incalcate una dupa alta. Nu inteleg nici eu motivatia tribunalului. As fi vrut sa stiu si punctul de vedere al fetei, dar nu este mentionat in articol.
Candva...
Cataleya [utilizator], Joi, 6 august 2020, 14:48
+8/16
...o fi fost Orientul leaganul culturii si civilizatiei, dar se pare ca n-a ramas nimic nici din cultura si nici din civilizatie.
Niste barbari condusi de niste ticalosi care folosesc religia ca instrument de tortura asupra populatiei analfabete si sarace.
Au preluat cu atentie atat apucaturile cruciatilor crestini de-acum 1000 de ani, cat si metodele inchizitiei.
Si cred ca nici in 1000 de ani n-o sa se schimbe ceva acolo, in bine.
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings