Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Nu e cazul să facem testare în masă. Nu e relevant, ar fi risipă de resurse - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Nu e cazul să facem testare în masă. Nu e relevant, ar fi risipă de resurse

de D.D. Joi, 6 august 2020, 14:13
- a A+
Imagine
​Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, joi, că nu este cazul ca România să testeze în masă pentru coronavirus, comentând că "nu e revelant și ar fi risipă de resurse".


"Nu e cazul să facem testare în masă, vom testa conform definiției de caz. A testa pe toată lumea nu e relevant, ar fi risipă de resurse, raportul cost - beneficiu nu e rațional din punct de vedere al sănătății populației. Trebuie să gestionăm resursele, astfel încât să obținem maxim de informații", a spus el.

Moldovan a adăugat că a crescut foarte mult capacitatea de testare, problema fiind de siguranță a acestei testări.

"S-au ridicat diverse probleme, astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care le-au depus la DSP, pentru a crește precizia și pentru a avea siguranță cât mai mare. Numărul mare de testări poate pune problema de gestiune a probelor, de transfer. Asta verificăm, astfel încât să fie cât mai sigură la nivel global", a precizat el.

Potrivit datelor oficiale, până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste. Dintre acestea 24.147 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.260 la cerere.
2828 de afisariAre perfecta dreptate.
cititor9 [utilizator], Joi, 6 august 2020, 14:43
+8/14
Ce sens are sa faci testare la cei fara nici un fel de simptom si fara nici un fel de contact cu un bolnav Covid?
Sa faca anchetele epidemiologice in mod profesionist atunci cand gasesc pozitivi!
.
Mihai Panet [anonim], Joi, 6 august 2020, 14:56
+3/7
Nici nu prea ai cum sa testezi la intimplare, ca testele iti dau mai multi falsi pozitivi decit sunt pozitivi in realitate. Ar trebui sa aplici 2-3 teste pentru fiecare. Trebuie mers pe anchete.

Ce s-ar putea face si daca e posibil ar fi foarte eficient, ar fi sa se testeze apa din canalizare pe orase, cartiere, blocuri si case, mergind de la conductele principale in sus. In felul asta ar putea fi izolati cei infectati.
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings