S-a născut în anul 1933, la Tokyo, iar viața i s-a schimbat total odată cu relația pe care a avut-o cu regretatul John Lennon. Yoko Ono a ajuns la 87 de ani și este imobilizată într-un scaun cu rotile. A profitat din plin de numele fostului soț, iar imperiul financiar creat stă mărturie în acest sens. Iese tot mai rar din apartamentul luxos cu nouă camere pe care-l deține în New York și are nevoie de îngrijire permanentă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Artistă, activistă, cântăreață și compozitoare, Yoko a făcut multe de-a lungul timpului, însă punctul de cotitură al vieții a fost întâlnirea cu John Lennon.

I-a cucerit acestuia inima, iar după două divorțuri (de Toshi Ichiyanagi și Anthony Cox) a început un al treilea mariaj cu Lennon. A rezultat un copil - Sean Lennon (ajuns între timp la 44 de ani), iar relația dintre cei doi s-a încheiat brusc pe 8 decembrie 1980, atunci când John a fost omorât.

Pe lângă Sean, o mai are și pe Kyoto Chan Cox, copil rezultat din căsătoria cu producătorul de film Anthony Cox.

A continuat să ducă mai departe numele fostului celebru soț, iar mintea ageră a ajutat-o să clădească pe seama lui John Lennon un adevărat imperiu financiar: averea totală a lui Ono este estimată undeva între 700 de milioane și un miliard de dolari.

A achiziționat încă din timpul relației cu John Lennon proprietăți în toate colțurile lumii: New York, Hudson Valley, Hamptons, Palm Beach, Irlanda, Anglia, etc.

Cum arată proprietatea de 47.5 milioane de dolari a lui Ono din Palm Beach.

Donează sume importante pentru diverse cauze, iar una dintre ultimele a fost în perioada pandemiei de coronavirus: a donat 250.000 de dolari către "Montefiore Medical Center" din Bronx.

Începând din 2017 iese tot mai rar din casă

Problemele de sănătate au început să o facă să iasă tot mai rar din casă. Stă în apartamentul cu nouă camere din The Dakota, New York City, iar afară iese doar cu ajutorul scaunului cu rotile.

Tot mai lentă, dar ageră încă la minte

"Este tot mai lentă, e normal însă pentru cineva de vârsta ei. La minte este însă în continuare la fel de ageră. O cunosc de jumătate de secol și pot să vă asigur că a adunat 400 de ani de viață în cei 87 pe care i-a trăit până acum", asigură Elliot Mintz, un apropiat al lui Ono.

Ia masa de trei ori pe săptămână cu fiul Sean, acesta fiind un ritual de ani buni al lui Ono.

De altfel, Mintz spune că a văzut-o ultima dată pe Yoko în februarie, atunci când aceasta a împlinit 87 de ani. A fost o petrecere cu peste 30 de invitați, printre aceștia aflându-se Cyndi Lauper și Jann Wenner (co-fondatorul revistei Rolling Stones). Evenimentul a avut loc la Bar Wayo, în South Street Seaport.

A trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial și prin înfometare

S-a născut la Tokyo într-o familie care lucra în domeniul bancar. A trecut printr-o perioadă mai puțin frumoasă a omenirii, cea a celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un interviu din 2013, Yoko povestea cât de greu este să te culci flămând și să te gândești că a doua zi o vei lua de la capăt.

Studioul lui Lennon, birou personal

Alți apropiați ai lui Yoko vorbesc despre faptul că aceasta folosește studioul lui John Lennon drept birou personal. Are, de asemenea, un parteneriat cu o societate non-profit alături de care luptă împotriva foametei. A donat recent 50.000 de dolari în acest scop.

Conform unor documente publice, deține în continuare multe proprietăți de milioane de dolari în Manhattan.

Acuzele fiului vitreg

Înainte de a o cunoaște pe Ono, John Lennon a fost căsătorit cu Cynthia, alături de care a avut un băiat, Julian.

După moartea prematură a lui Lennon, a fost dezvăluit în presă faptul că toată averea i-a fost lăsată lui Yoko Ono și fiului Sean.

În antiteză, Julian a primit după divorțul părinților 2.400 de lire sterline pe an și de-abia la împlinirea vârstei de 25 de ani o moștenire de 50.000 de lire. Mult prea puțin în comparație cu ceea ce s-a ales fratele său vitreg Sean.

În urmă cu mai mulți ani (n.r. în 1998), Julian Lennon făcea o declarație în The Telegraph în legătură cu tatăl său: "Tata putea vorbi despre pace și dragoste în toată lumea, dar nu a putut să le arate niciodată oamenilor care se presupunea că ar trebui să însemne cel mai mult pentru el: soția și fiul său".

De altfel, nici foștii colegi de trupă de la The Beatles nu au avut-o prea mult la inimă pe Yoko, cea despre care s-a tot spus de-a lungul vremii că a dus la despărțirea legendarei trupe din Liverpool.

Motto-ul contului de Instagram al lui Yoko Ono: "Un vis pe care ți-l imaginezi singur este doar un vis. Un vis trăit împreună este o realitate".

Yoko Ono, la 87 de ani:

View this post on Instagram

These days I enjoy every minute of my life. I love you!

A post shared by Yoko Ono (@yokoonoofficial) on

Yoko Ono, încadrată de regretații John Lennon și David Bowie:

Yoko Ono și fiul Sean Lennon, în 2017:

John Lennon și Yoko Ono, în Imagine: