Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1198sâmbătă 19 sep 2020

Etnicii români din Sudul Basarabiei pot scăpa de certificatele de competență de limbă

de I.B. Marţi, 4 august 2020, 23:53
- a A+
Imagine
Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, va face o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul Basarabiei care au absolvit școli în limba română certificate de competență de limbă, scrie liberalul Matei Dobrovie pe pagina sa de Facebook.


"Se rezolvă astfel o situație absurdă, dat fiind că limba moldovenească nu există, ci este tot limba română, așa cum a confirmat și Curtea Constituțională din Republica Moldova, dar și Comisia de la Veneția. Programa de învățământ pentru românii din Cernăuți, Transcarpatia și Sudul Basarabiei trebuie unificată, iar această divizare artificială trebuie eliminată. Trebuie să facem toate eforturile pentru ca articolul 7 din legea educației să nu se aplice școlilor din Sudul Basarabiei începând din septembrie, pentru că e vorba despre o evidență: sunt școli cu predare în limba română, limbă UE!", scrie deputatul liberal.


1985 de afisari



E vorba de romani
Kepler [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 0:59
+4/4
mai romani decit romanii, daca au rezistat pina acum in conditii mult sub cele ale minoritatilor din Romania si trebuie sa li se acorde toata atenta si tot sprijinul.

E f bine ca Dna ministru face aceasta recomandare.
E un minim...
Nonidem [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 8:58
+2/2
E un minim necesar pentru aceasta parte a poporului nostru,supusa unei crunte politici de deznationalizare si umilinta!Sa continue cu masuri sustinute de asistenta culturala si educationala;sa recunoastem ca decenii,problema romanilor din sudul Basarabiei nu a fost o problema pentru toate guvernele post revolutie.
comenteaza
Cookie Settings