Cerere uluitoare a lui Donald Trump privind tranzacția Microsoft-TikTok - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Cerere uluitoare a lui Donald Trump privind tranzacția Microsoft-TikTok

de I.B. Marţi, 4 august 2020, 23:22
- a A+
Imagine
Cererea uluitoare a lui Donald Trump ca o parte a tranzacției Microsoft-TikTok să intre în visteria statului a stârnit critici puternice și i-a pus pe gânduri chiar pe consilierii președintelui, potrivit AFP.


Există precedente? "Nu stiu", a spus Larry Kudlow, consilierul economic al presedintelui, intervievat marti la Fox Business, un răspuns pe care l-a tot repetat.

După ce a declarat că interzice TikTok, o rețea de socializare care aparține grupului chinez ByteDance și că s-a opus unei preluări, Donald Trump s-a declarat în cele din urmă în favoarea unei achiziții de către Microsoft sau o altă companie americană, "până cel târziu la 15 septembrie.

Dar el a cerut ca o parte din bani să se ducă la Trezorerie, pentru că "a făcut posibilă" vânzarea.

O tranzacție pe care a făcut-o, de fapt, obligatorie, amenințând TikTok cu o interdicție totală dacă nu trece în mâinile americane.

"Acesta este genul de tactică mafiotă pe care o puteți vedea în Rusia", a declarat James Lewis, directorul tehnologiei la Centrul de Studii Strategice și Internaționale. "Nu cred că este constituțional."

"Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a remarcat Stuart Varney, de la Fox Business.

Probabil, îmi imaginez, nu-mi amintesc, a răspuns Larry Kudlow, înainte de a încerca să minimalizeze semnificația cuvintelor șefului Casei Albe.

"Uite, nu știu dacă aceasta este o condiție esențială. Poate că președintele a crezut că, din moment ce Trezoreria va trebui să lucreze foarte mult la asta, există o mulțime de opțiuni. Nu sunt sigur că este un concept specific de aplicat.", a declarat Larry Kudlow.


7721 de afisari....
Dr.Mythnick [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 23:32
+26/52
individul e imbecil.
omul e un imbecil
cristi_an [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 23:38
+21/37
atat poate...
inca 27 de comentarii comenteaza
Cookie Settings