Coronavirus Paris: Purtarea unei măști va fi obligatorie în unele zone foarte aglomerate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Coronavirus Paris: Purtarea unei măști va fi obligatorie în unele zone foarte aglomerate

de I.B. Marţi, 4 august 2020, 22:12
- a A+
Imagine
Purtarea unei măști medicale va fi în curând obligatorie în afara Parisului, în anumite zone aglomerate, au anunțat marți municipalitatea și poliția, potrivit AFP.


"Purtarea unei măști se va face obligatoriu în anumite spații publice în aer liber cu trafic ridicat în Capitală", a anunțat reprezentanții poliției din Paris.

Nici data intrării în vigoare a măsurii și nici locurile în cauză nu au fost încă specificate.

Masca este deja obligatorie pretutindeni în Franța în interiorul "spațiilor publice închise", însă din ce în ce mai multe municipalități franceze impun purtarea măștii în afara, pe anumite străzi sau zone frecventate, în special în centrul orașului.

Primarul orașului Paris, Anne Hidalgo, a cerut marți prefectului de poliție - responsabil pentru securitatea din Capitală și departamentele vecine - să impună obligativitatea purtării măștii în aer liber în mai multe sectoare frecventate ale capitalei, în special pe docurile de pe Sena, piețele deschise și "eventual" în jurul stațiilor.

Obligația de a purta o mască în unele dintre aceste sectoare ar putea intra în vigoare "în următoarele 48 sau 72 de ore", a declarat pentru AFP, Anne Souyris, viceprimarul Parisului.

Oraşul francez Toulouse se va alătura unei liste de mai multe zeci de municipalităţi care impun purtarea măştii în exterior, într-un moment în care consiliul ştiinţific care îndrumă guvernul avertizează privind o posibilă recrudescenţă a epidemiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Începând de miercuri, în al patrulea cel mai mare oraş din Franţa, masca va fi obligatorie în mai multe cartiere foarte frecventate, unde "măsurile barieră sunt puţin respectate", a explicat prefectura din Haute-Garonne.

Această decizie urmează după o creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în departament, în special în rândul celor din segmentul de vârstă 20-30 de ani, potrivit autorităţilor sanitare.

De luni, masca este obligatorie în exterior în numeroase oraşe franceze precum Nisa (sud-est), Lille (nord) sau în oraşele turistice Biarritz sau Saint-Malo, pe coasta de vest.

La Nisa au fost desfăşurate amplificatoare de sunet pentru a anunţa interzicerea adunărilor şi a reaminti această nouă obligaţie.

Marţi, consiliul ştiinţific care are misiunea de a îndruma autoritățile publice în gestionarea crizei legate de Covid-19 a avertizat în privinţa unei posibile recrudescenţe a epidemiei în Franţa.

"Virusul circulă într-un mod mai activ, în condiţiile unei pierderi accentuate a măsurilor de distanţare şi a măsurilor barieră. Echilibrul este fragil şi putem aluneca oricând într-un scenariu mai puţin controlat, precum cel din Spania, de exemplu", avertizează consiliul.

"Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă", a adăugat consiliul, considerând "foarte probabil ca un al doilea val epidemic să fie observat în toamnă sau în iarnă".

De la sfârşitul lunii iulie, pragul celor 1.000 de noi cazuri pe zi a fost depăşit în ţară.

În aceste ultime zile, numărul pacienţilor de la reanimare a crescut, o premieră din 9 aprilie, nu mai puţin de 384 de pacienţi fiind într-o stare gravă. În momentul de vârf al pandemiei peste 7.000 se aflau în această situaţie.

Noul coronavirus s-a soldat cu 30.294 de morţi în Franţa de la începutul epidemiei.


1688 de afisariCe stupizenie!!!!
Marionette [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 23:00
0/2
In ianuarie: avem de-a face cu o boala inrudita cu SARS. SARS se transmite majoritar prin picaturi grele se pare ca in cazul SARS2 ar fi procentul de transmitere prin aerosoli, deci picaturi usoare, mai mare decat prin picaturi grele dar are 2 modalitati de transmitere:
1. Saliva infectata sub forma de picaturi grele
2. Inca discutabil, saliva infectata sub forma de aerosoli.
Picaturile grele transmit infectia indiferent de faptul ca esti afara sau nu.
Aerosolii, evident nu transmit infectia afara. Dar vorbind scuipi in gura partenerului de discutie chiar pana la 3-4 m si picaturi grele.
Ce sfaturi dau crema medicinei din statele lumii?
"Afara nu purtati masca". Dupa 6 luni imbecilii care au dat primul sfat incomplet: "Hai sa purtam masca si afara!" Autoritatile statului din toate statele care n-au obligat purtarea mastilor si afara sunt niste imbecili notorii!
Si pe langa sfatul cu mastile mai e altul: spalati-va fratilor! Picaturile grele de scuipat va pot intra in gura, pe ochi, sau pot ajunge pe piele unde sunt active 2-3 zile. Daca veniti de afara unde ati purtat masca si ati fost afara in chiloti si apoi puneti mana pe picior pe locul unde a cazut scuipat infectat si apoi o bagati in gura sau mancati acasa ceva VA INFECTATI. Asa ca odata ajunsi acasa nu va spalati doar mainile cum spun astia. spalati tot animalul! Abia spalati va apucati sa mancati, sa beti si altele!
comenteaza
Cookie Settings