Posturi la ATI plătite cu 30.000 de lei, necăutate de nimeni, la Spitalul din Mioveni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Posturi la ATI plătite cu 30.000 de lei, necăutate de nimeni, la Spitalul din Mioveni

de V.M. Marţi, 4 august 2020, 21:11
- a A+
Imagine
La Spitalul Orăşenesc din Mioveni, spital de stat, construit de la zero, în județul Argeș, este nevoie urgentă de medici infecţionişti şi de ATI (Anestezie și Terapie intensivă). Cu gărzi, salariul poate ajunge la 30.000 de lei net, dar posturile nu le vrea nimeni, așa că ATI stă nefolosită, relatează Mediafax.


Spitalul din Mioveni, județul Argeș, arată ca un spital din Occident. A fost construit de la zero, dar cu toate acestea, unitatea sanitară are o mare problemă, care poate fi regăsită în multe spitale din ţară: lipsa medicilor.

Cea mai gravă lipsă de specialişti este la ATI, deși județul Argeș este în topul îmbolnăvirilor de Covid-19.

Atât în corpul nou de clădire, cât şi în cel vechi, unitate Covid aflată imediat lângă clădirea nouă, este nevoie de cel puţin 8 medici de ATI şi de mai multe posturi de infecţionişti şi asistenţi medicali.

Cei care vor să vină aici primesc salariu mare, spune primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Cu tot cu gărzi şi sporuri, şi în funcţie de grad şi vechime, se poate ajunge şi la 30.000 de lei net, la care se adaugă masă şi casă pe chirie mică, suportate de Consiliul Local.

"Dacă fac șapte gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane (30.000 lei – n.r.), salariu net pe lună. Eu îi invit şi plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, şi după aia să ia o hotărâre!", a spus primarul Georgescu.

Managerul spitalului, Horia Trăilă, spune că nu este ajutat deloc de procedurile actuale: pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi ocupate prin concurs.

La fel de adevărat este şi că specialiştii preferă centrele medicale mari, dar şi că în ultimii ani sute de medici de ATI au plecat în străinătate.

"Este foarte greu să atragi oameni care să-ţi vină în spital în condiţiile în care nu poţi să faci angajări decât pe durată determinată, în condiţiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri. În acest moment, practic, este o secţie de 7 paturi ATI pregătite cu ventilatoare şi injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici", a declarat managerul Horia Trăilă.


8699 de afisari....
tirolez [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 21:51
+7/7
Atunci sa scoata posturi la rezidentiat, nu cu taraita ca sa nu le strice "piata" dinozaurilor.
Realitatea este ca multi aleg rezidentiat pe post doar ca sa prinda loc si dupa aia fug iar in orase mari. Majoritatea pentru ca au sot/sotie acolo si din pacate respectivii nu prea ar avea ce face in Mioveni/Husi etc. Ar trebui mai multe locuri si mai putina permisivitate la fugitul de la post, mai ales dupa ce oamenii aia au crezut 4-5 ani de zile cat dureaza un rezidentiat, ca ei vor avea medic la final.
Nu stiu ei ce inseamna
gc007 [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 22:01
+7/11
7 garzi pe luna. O zi esti inainte de garda si ai restrictii, trebuie sa fii odihnit, o zi in garda, si inca o zi sa te refaci dupa 24-32 de ore de munca in garda + program normal.
Deci din 30 de zile pe luna, 21 de zile esti continuu in modul de garda. Ai noroc daca iti ramane o zi libera pe saptamana si pe aia nu o dormi de oboseala.

Nu rezisti decat un timp cat esti tanar si asta pana te inbolnavesti din cauza stresului si imunitatii scazute cauzate de munca pe timp de noapte. Sa nu te mai loveasca si COVID intre timp ca in cazul doctorilor din Italia.

Nu mai zic nimic de viata de familie. Ce partener sa ai sau copii sa cresti cand functionezi ca un robot non-stop?

Time is money. Sacrifici timpul si sanatatea pe timp scurt ca sa castigi niste bani pe care apoi ii dai inapoi altor colegi doctori sa te trateze.

Si toate astea le mai faci si intrun oras nou unde te muti, la sute de km distanta de toata familia ta si toti prietenii tai.
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings