Twitter se așteaptă la o amendă de până la 250 de milioane de dolari pentru încălcarea regulilor privind datele personale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 19 sep 2020

Twitter se așteaptă la o amendă de până la 250 de milioane de dolari pentru încălcarea regulilor privind datele personale

de S.J. Marţi, 4 august 2020, 17:11
- a A+
Imagine
Twitter a anunțat că ar putea fi amendată în curând cu până la 250 de milioane de dolari de Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite (FTC) pentru folosirea necorespunzătoare a adreselor de mail și numerelor de telefon ale utilizatorilor platformei, relatează The Verge .


Amenzile ar putea fi aplicate datorită încălcării de către Twitter a unei înțelegeri din 2011 cu FTC pentru a nu induce în eroare consumatorii privind modul în care sunt protejate informațiile lor personale.

Între 2013 și 2019 Twitter a folosit numerele de telefon și adresele de mail furnizate de utilizatori pentru "motive de siguranță și securitate" pentru a plasa reclame țintite (targeted ads ).

Twitter a admis practica în luna octombrie a anului trecut, afirmând că a fost "din neglijență" și a catalogat-o drept "o eroare".

Însă FTC crede că Twitter a indus în eroare consumatorii fiindcă nu i-a informat că datele lor pot fi folosite în această manieră.

Twitter a anunțat că a primit în 28 iulie o plângere preliminară din partea FTC în care sunt enumerate presupusele încălcări ale înțelegerii din 2015, compania afirmând că se așteaptă să primească o amendă în valoare de 150-250 de milioane de dolari și că va constitui provizioane în valoare de 150 de milioane pentru acoperirea sa.

Citește și:


892 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings