Pactul verde european: Comisia Europeană a pus în dezbatere publică revizuirea directivelor privind energia regenerabilă și eficiența energetică - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1198sâmbătă 19 sep 2020

Pactul verde european: Comisia Europeană a pus în dezbatere publică revizuirea directivelor privind energia regenerabilă și eficiența energetică

de C.P. Marţi, 4 august 2020, 16:58
- a A+
Imagine
Comisia a luat primele măsuri în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile și a Directivei privind eficiența energetică, invitând cetățenii și părțile interesate să își prezinte observațiile cu privire la două foi de parcurs.


Revizuirea ambelor directive va fi esențială pentru a identifica modul în care politicile din domeniul energiei din surse regenerabile și al eficienței energetice vor contribui la îndeplinirea obiectivelor ambițioase în materie de climă și de mediu ale Pactului verde european . Revizuirile fac parte dintr-un proces mai vast, bazat pe adoptarea viitoare a planului privind obiectivele climatice.

Foaia de parcurs referitoare la Directiva privind energia din surse regenerabile va stabili dacă obiectivul UE de a obține cel puțin 32% din energie din surse regenerabile până în 2030 ar trebui ridicat și dacă alte părți ale directivei necesită modificări în conformitate cu Pactul verde, inclusiv cu strategia privind biodiversitatea.

Foaia de parcurs referitoare la Directiva privind eficiența energetică va evalua măsura în care normele în vigoare sunt adecvate pentru atingerea obiectivului stabilit în materie de eficiență energetică de cel puțin 32,5% pentru 2030. Cele două foi de parcurs rămân deschise pentru observații până la 21 septembrie. Următoarea etapă a revizuirii directivelor va fi o consultare publică deschisă, mai târziu în cursul acestui an.

"Pentru a atinge obiectivele ambițioase ale Pactului verde european, am început să evaluăm impactul unor obiective mai ambițioase privind clima pentru 2030, precum și diferitele scenarii pentru a ajunge acolo. Este clar că fiecare cale către neutralitatea climatică necesită extinderea și accelerarea producției de energie din surse regenerabile, precum și consolidarea acțiunilor noastre în materie de eficiență energetică. Trebuie să luăm în considerare toate instrumentele de care dispunem pentru a ne atinge scopul. Aceste foi de parcurs sunt începutul unui proces care va orienta viitoarele noastre acțiuni stabilite pentru iunie 2021", a declarat Comisarul pentru energie, Kadri Simson.


475 de afisariNu am inteles
Atoatestiutorul [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 17:46
0/0
O multime de link-uri pentru ca in finals a nu gasesc consultarea publica despre care se face vorbire in titlu/articol. Exista o consulatre publica unde putem participa sau nu? Eu nu gasesc. Multumesc.
comenteaza
Cookie Settings