Prima localitate pe care instanța o scoate din carantină. Curtea de Apel București a admis cererea autorităților din Gornet - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

Prima localitate pe care instanța o scoate din carantină. Curtea de Apel București a admis cererea autorităților din Gornet

de D.D. Marţi, 4 august 2020, 16:26
- a A+
Imagine
Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, cererea autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) privind intrarea în carantină a localităţii. Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro, potrivit Agerpres.


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Pe 25 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

Iniţial, avocatul care reprezintă comuna Gornet, Bogdan Dumitru, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar "apostrofaţi". Avocatul a anunţat că majorează la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU. Bogdan Dumitru le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în comună, el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu "măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine". El a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.


7291 de afisariGata cu pandemia,
taro [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 16:49
+15/27
nu mai avem nevoie de vaccin, rezolvam totul in justitie.

Maine la prima ora ma duc si dau virusul Covid-19 in judecata ca sa fie declarat ilegal si sa-i fie suspendata activitatea. Si daca tot sunt acolo am sa propun sa fie stabilita prin hotarare judecatoreasca o noua acceleratie gravitationala mai mica ca ma doare un picior cand urc scarile.

Am sa cer sa fie 3m/s dar daca vrea judecatorul 5m/s e bine si asa. Oricum noua lege a fizicii are sa fie valabila doar pe teritorul Romaniei.
Mda
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 16:31
+10/28
Dar tineti minte ce ni se spune: nici CCR, nici Curtea de Apel, niciuna nu face politica. Si nici medicina.

E doar o coincidenta nefericita.
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings