​Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874duminică 27 sep 2020

​Dosarul 10 august. DIICOT redeschide ancheta în cazul șefilor Jandarmeriei. Soluția de clasare, infirmată

de Redactia Marţi, 4 august 2020, 16:04
- a A+
Imagine
​​Sefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus infirmarea soluției de clasare a acuzațiilor vizându-i pe șefii jandarmeriei în dosarul 10 august. Astfel, se reia urmărirea penală împotriva acestora.


Astfel, potrivit unui comunicat al DIICOT, s-a decis infirmarea soluției de clasare sub aspectul săvârșirii de către Laurențiu Cazan, Chirică Mihai și Sebastian Cucoș a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

În cazul celor trei se redeschide urmărirea penală.


La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial, pe 15 iulie, dosarul 10 august. Procurorii DIICOT spun că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română.

DIICOT, care a preluat acest dosar în urmă cu mai bine de un an, susține și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

Au scăpat atunci de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

CITEȘTE ȘI:9068 de afisariGiorgino, vezi ce inseamna sa te ia mass-media
Susufler0 [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 16:16
+24/30
in primire iar tu sa ai un barbat cu oaresce bube in cap si fro' cativa scheleti in dulap ?!! :))))))))
trebuie sa plateasca
dan.c [utilizator], Marţi, 4 august 2020, 16:26
+24/34
Cei care se credeau sclavi la stapanul Dragnea trebuie sa plateasca.
Poate in felul acesta, pe viitor, vor fi mai putini cei care vor considera ca sunt in functiile alea ca sa slujeasca stapanul politic, iar nu publicul care le plateste salariile.
Jandarmeria, Avocatul Poporului, CCR, Inspectia Judiciara, o mare parte dintre judecatori = carpe de sters pe picioare. Otrepe.
inca 31 de comentarii comenteaza
Cookie Settings