Compania aerospațială Virgin Galactic și Rolls Royce au încheiat un parteneriat pentru crearea unui avion supersonic comercial capabil să zboare la de trei ori viteza sunetului, relatează Space.com.

Avionul supersonic Virgin GalacticFoto: Virgin Galactic

The Spaceship Company (TSC), ramura Virgin Galactic responsabilă de producția sistemelor aerospațiale lucrează la dezvoltarea unui avion comercial supersonic capabil să zboare la Mach 3, de trei ori viteza sunetului.

TSC a anunțat că a finalizat revizuirea planurilor și a prezentat designul inițial pentru avionul de mare viteză. Aceasta a precizat de asemenea că a încheiat un memorandum cu Rolls Royce pentru a colabora la dezvoltarea avionului.

Compania auto britanică, cunoscută pentru mașinile sale de lux, ar putea părea o alegere neobișnuită pentru un astfel de proiect dar aceasta a produs motorul care a fost folosit de faimosul avion supersonic Concorde care a zburat la 2,04 Mach, sau puțin peste dublu vitezei sunetului.

TSC speră că avionul cu aripi în formă de delta va fi autorizat pentru zboruri la Mach 3 și va putea transporta între 9 și 19 pasageri simultan la o altitudine de peste 18.300 de metri. Compania vrea de asemenea să aibe mai multe opțiuni de așezare a pasagerilor, printre care și business.

Avionul supersonic ar urma „să decoleze și aterizeze ca orice alt avion de pasageri și va putea fi integrat în infrastructura existentă a aeroporturilor”, potrivit unui comunicat al Virgin Galactic.

„Am realizat progrese majore până acum și așteptăm cu nerăbdare să deschidem o nouă frontieră în zborurile de mare viteză”, a mai precizat aceasta.

Citește și: