Egiptul l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă singur că faimoasele sale piramide nu au fost construite de extratereștri. Reacția din Egipt vine după ce șeful SpaceX a scris pe Twitter o postare care părea să fie un sprijin pentru adepții teoriei conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în efortul de construcție colosală a piramidelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul cooperării internaționale din Egipt nu dorește ca extratereștri să primească vreun „merit”, scrie BBC. Ea spune că o dovadă suficientă e ca cineva să vadă mormintele constructorilor piramidelor.

Mormintele descoperite în anii 90 sunt dovezi definitive, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.

Vineri, magnatul american a scris pe Twitter: „Extratereștrii au construit piramidele obv (n.r. abr. obviously = trans. evident)”. Postarea sa a fost redistribuită de peste 84.000 de ori.

Ministrul pentru Cooperare Internațională din Egipt, Rania al-Mashat, a răspuns pe Twitter, spunând că îl urmărește și îl admiră pe Musk pentru activitatea sa. Dar l-a îndemnat să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.

Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”.

„Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că aceștia sunt egipteni și nu au fost sclavi", după cum îl citează EgyptToday, potrivit BBC.

Musk a răspuns mai târziu cu un link către un site BBC History despre viața constructorilor de piramidă, spunând: „Acest articol BBC oferă un rezumat logic pentru modul în care a fost făcut”.

În Egipt există peste 100 de piramide care au supraviețuit timpului, dar cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza - cu o înălțime de peste 137m.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte - un loc de odihnă final pentru faraonii și familiile regale din Egipt.