Avertismentul OMS: Riscul de Covid-19 este în continuare foarte mare și de lungă durată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751vineri 07 aug 2020

Avertismentul OMS: Riscul de Covid-19 este în continuare foarte mare și de lungă durată

de Redactia Duminică, 2 august 2020, 8:33
- a A+
Imagine
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, reunită sâmbătă, la Geneva, a avertizat că este probabil ca pandemia noului coronavirus să fie "foarte lungă", informează Agerpres.


Comitetul de urgenţă al organizaţiei, care s-a întrunit începând de vineri pentru a patra oară pentru o nouă evaluare a pandemiei, "a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă", conform comunicatului OMS.

"OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare". Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) "a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional, regional şi global", se mai arată în comunicat.

Pandemia noului coronavirus a infectat cel puţin 17.6 milioane de persoane pe glob, înregistrându-se peste 680.000 de decese, conform cifrelor raportate de AFP din surse oficiale.

Comitetul de urgenţă a solicitat OMS să ofere tuturor ţărilor îndrumări pragmatice cu privire la modalitatea de gestionare a pandemiei "pentru a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice".

Totodată, comitetul recomandă OMS să accelereze cercetările asupra punctelor încă necunoscute ale virusului, în special originea animală şi posibilele sale mijloace de propagare prin animale.

Este solicitată, de asemenea, clarificarea unor puncte precum "modul de transmitere (a virusului), mutaţiile sale potenţiale, imunitatea şi corelările de protecţie". Şedinţa comitetului, care a durat şase ore, a avut loc la sediul OMS din Geneva, câţiva participanţi fiind prezenţi în sistem videoconferinţă. Următoarea reuniune urmează să aibă loc peste trei luni.


9533 de afisarimultumim OMS
getmyextip [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 12:46
+9/17
Multumim pt avertizare OMS, tocmai ce credeam ca am scapat azi de dimineata dar e bine ca ati intervenit prompt si ne-ati avertizat ca nu chiar e asa! ;)
As avea si eu o intrebare retorica, ce pandemii, boli si alte flageluri a eradicat sau ajutat OMS sa fie eradicat? SIDA e tot acolo unde e de 40 de ani, malaria la fel, gripele fac ravagii in fiecare an, etc. In Africa tot se moare pe capete.
Poate intervine si ne da in un comunicat cand rezolva o problema reala, de exemplu astept ziua cand iese OMS si zice "Am eradicat SIDA, astazi s-a vindecat ultimul caz". Successuri!
??? 3 luni
falcoind [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 9:07
+7/13
la 1 mai erau 3 mil de infestați azi la 3 luni is 18 mil probabil peste 3 luni vom avea undeva la 80-100 mil . Ședințele OMS și OMS-ul in general e frecție la piciorul de lemn, totuși pentru bani încasați următoarea ședință abia peste 3 luni ???
inca 20 de comentarii comenteaza
Cookie Settings