Belgia impune carantină obligatorie pentru locuitorii din 24 de județe din România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Belgia impune carantină obligatorie pentru locuitorii din 24 de județe din România

de C.V. Sâmbătă, 1 august 2020, 22:47
- a A+
Imagine
Locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de sâmbătă, în "Zona Roșie", de autoritățile belgiene. Carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian.


Astfel, începând de sâmbătă, Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea) sunt în "Zona roșie", potrivit Mediafax.

"Zona roșie înseamnă: pentru cei ce călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în Belgia. Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare", pentru cei ce vin din România în Belgia.

Conform MAE Belgia, nu sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din "Zona roșie".

Zonele din România nu sunt singurele incluse pe lista roșie. Următoarele regiuni sunt și ele vizate de măsura autorităților din Belgia: Bulgaria (Severoiztochen, Yugozapaden), Franța (Mayenne), Spania (Aragon, Navarre, Barcelona și Lleida în Catalonia), Elveția (Lake Geneva region), Marea Britanie (Leicester).


24248 de afisarice atentie la detalii
Wheelwright [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 1:24
+6/10
Era mai usor pentru ei sa impuna carantina pentru intreaga Romanie, in schimb ei se apuca si urmaresc in detaliu in ce judete avem cele mai mari probleme.
E de apreciat ce fac.
Deci nu din Bucureşti?
Soarele [utilizator], Sâmbătă, 1 august 2020, 23:14
+3/7
Ciudat.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings