Un bărbat a descoperit sâmbătă, pe raza comunei Soveja, cu ajutorul unui detector de metale, muniţie de război şi mai multe fragmente osoase, care la o primă examinare, ar avea o vechime de aproximativ 100 de ani, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Oseminte si munitie vecheFoto: ISU Vrancea

"La faţa locului, în punctul Răchitaşu care se află la aproximativ 8 km de localitatea Soveja, poliţiştii Secţiei 10 Politie Rurală Panciu, însoţiţi de o echipă de criminalişti au găsit mai multe fragmente osoase, de origine umană, cu un grad ridicat de degradare precum şi muniţie. La o primă examinare, s-a stabilit faptul că fragmentele osoase ar avea o vechime de aproximativ 100 de ani (...) Fragmentele de oseminte au fost ridicate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă", se precizează în informarea IPJ Vrancea, potrivit Agerpres.

Muniţia a fost ridicată de către pirotehniştii ISU Vrancea.

ISU Vrancea precizează că „după ce căutătorii de vestigii de război au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniție de infanterie, precum și oseminte umane”, echipa pirotehnică a fost chemată la fața locului.

„Aceștia au alertat imediat autoritățile județene iar la fața locului s-au deplasat pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea. După asanarea terenului, specialiștii pirotehnicieni au ridicat 179 cartușe calibru 7,92 și 1 grenadă de mână defensivă. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii”, notează instituția.

„Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge , deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112„, transmite ISU Vrancea.