Danemarca include România pe lista țărilor "închise". Intrarea românilor în această țară, doar cu "motiv întemeiat" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

Danemarca include România pe lista țărilor "închise". Intrarea românilor în această țară, doar cu "motiv întemeiat"

de V.M. Joi, 30 iulie 2020, 20:19
- a A+
Imagine
Ministerul român de Externe informează că, în cursul zilei de joi, autorităţile din Danemarca au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri ce vor intra în vigoare de la 1 august, ora 00.00, România fiind inclusă pe lista ţărilor "închise", alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.


Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, cei care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente.

Pentru informații în limba română privind lista de "motive întemeiate", este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga .

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test Covid-19, precizează MAE. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca "li se va recomanda ferm" o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi însă permisă intrarea pe teritoriul Danemarcei în scop turistic a celor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiții:

· Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

· Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de "motive întemeiate" indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Informații suplimentare cu privire la noile măsuri aplicate de autorităţile din Danemarca sunt disponibile în acest link (limba engleză) .


10955 de afisariRai danejii astia!!!
Dalinar [utilizator], Joi, 30 iulie 2020, 23:05
+18/28
Las ca le pui tu frana cand or sa vrea sa tranziteze Romanika in drum spre Somalia!
Perfect adevarat
Futurist Irefutabil [utilizator], Joi, 30 iulie 2020, 22:50
+15/27
Nici saracia din Damenarca nu are cum sa fie mai redusa decal la noi. Nici educatia. Nici salariile la ei nu au cum sa fie mai mari.

De fapt danezii stim cum sunt iar romanii vor arata ca sunt mai danezi.
inca 26 de comentarii comenteaza
Cookie Settings