Expert ONU: Există în mod clar un efect Trump, unul foarte negativ pentru libertatea presei în lume - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Expert ONU: Există în mod clar un efect Trump, unul foarte negativ pentru libertatea presei în lume

de I.B. Luni, 13 iulie 2020, 21:58
- a A+
Imagine
Raportorul special al ONU pentru libertatea de exprimare a acuzat luni Casa Albă că ar fi "atacat" presa și s-a referit la un "efect Trump" negativ asupra libertății presei din întreaga lume, potrivit AFP.


În ultimul său comunicat oficial de presă, înainte ca mandatul său de șase ani să se încheie în această lună, David Kaye a declarat că speră că "atacurile" asupra jurnaliștilor americani se vor încheia când președintele Donald Trump va părăsi funcția.

"În mod clar problema din ultimii patru ani a fost modul în care acest președinte se adresează presei: modul în care denigrează mass-media, denigrează libertatea de exprimare", a spus el jurnaliștilor de la Geneva.

Kaye a specificat că așa-numitul atac a constat în critici față de reporteri și răspândirea "dezinformării", precum și parteneriate cu organizații media conservatoare.

"Nicio altă administrație nu a fost la fel de transparentă ca cea a președintelui Trump și ne așteptăm ca toate știrile să fie corecte și corecte", a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Când Kaye a fost întrebat despre impactul asupra libertății presei din întreaga lume, raportorul special a spus: "Există în mod clar un efect Trump, unul foarte negativ", adăugând că administrațiile americane anterioare au fost mai critice cu privire la atacurile asupra presei, cum ar fi uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. El a adăugat că administrația Trump a creat o cultură globală a permisivității.

"Din păcate, adesea, sub pretextul de a încerca să restricționeze dezinformarea, guvernele au apelat la instrumente vechi de blocare a fluxului liber de informații", a spus el, fără a numi anumite țări.

Kaye a fost critic și pentru "abordarea extrem de represivă a Chinei în ceea ce privește libertatea de exprimare" și a cerut rezistență la această abordare.


2277 de afisariVoi, Trump, minti ratacite, v-ar duce capul,
John M. [utilizator], Marţi, 14 iulie 2020, 6:50
+2/4
dar de aceea the founding fathers ne-au lasat armele prin legea fundamentala si sa va fereasca Cel de Sus sa va puneti contra Constitutiei...
Nu numai asupra presei
piros [utilizator], Marţi, 14 iulie 2020, 8:57
+2/8
Se facuse un studiu, pe unde trecea Trump cu mitingurile crestea violenta.
inca 2 comentarii comenteaza