Marcel Boloș: Avem aprobarea Comisiei Europene pentru programul de racordare la rețeaua de gaze - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757joi 06 aug 2020

Marcel Boloș: Avem aprobarea Comisiei Europene pentru programul de racordare la rețeaua de gaze

de C.P. Joi, 9 iulie 2020, 19:09
- a A+
Imagine
Comisia Europeană a aprobat Programul de extindere a distribuției de gaze în România, a anunțat joi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, la începutul ședinței de Guvern. Este vorba despre racordarea la rețea în zonele în care nu există distribuție de gaze.


"Începând de ieri avem aprobarea oficială a Comisiei Europene pentru racordul la reţeaua de gaze naturale, la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Este Decizia 4.460 din 7 iulie 2020, care ne-a fost comunicată în cursul zilei de ieri, a Comisiei Europene, în cadrul căreia se precizează că avem această aprobare oficială, deci România, începând de ieri, poate să deruleze programul naţional de racordare la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru toţi cei care urmează să fie beneficiari", a spus Boloș.

Acesta a mai afirmat că în următoarea şedinţă de guvern ar putea fi aprobat proiectul de OUG privind aplicarea programului. De asemenea, în jurul datei de 1 august ar putea fi lansat ghidul solicitantului, urmând să fie primite primele cereri de finanțare pentru cei care aplică la program, a precizat ministrul fondurilor europene.

În luna februarie, ministrul spunea că este estimat un cost al racordării de 8.000 de lei. Mai spunea că valoarea programului naţional este de 200 de milioane de euro şi numărul de gospodării estimat pentru finanțare este de circa 200.000 de gospodării.


3624 de afisariPai pentru asta sunt fondurile de convergenta
jorj_bv [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 2:15
+3/3
De aia statele nou intrate primesc bani, iar cele vechi platesc bani.
La oras, cat de cat erau conditii, dar la ei la sat au sosele asfaltate, mertane in curte, ferme dotate.
Pentru prima data
Bradisor [utilizator], Vineri, 10 iulie 2020, 16:24
+2/2
se face ceva pt. racordarea la gaze a zonei rurale si tot suntem nemultumiti.Poate e mai bine sa taiem in continuare padurile iar gazele sa le vindem la unguri.
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings