Camera Deputaţilor: Proiectul privind carantinarea şi izolarea - joi în plen - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757joi 06 aug 2020

Camera Deputaţilor: Proiectul privind carantinarea şi izolarea - joi în plen

de DP Joi, 9 iulie 2020, 5:35
- a A+
Imagine
Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea iniţiat de Guvern va intra joi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.


Şedinţa este programată la ora 13,00, conform deciziei Comitetului liderilor grupurilor parlamentare. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cu "modificări majore", operate în Comisia juridică. PSD a organizat miercuri o dezbatere la Comisia juridică cu reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale pe tema proiectului, după ce preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că propunerea Guvernului este "un alt zombi legislativ".

Guvernul a adoptat luni acest proiect, după ce Curtea Constituţională a României a declarat ca fiind neconstituţionale textele de lege privind starea de carantină şi internarea obligatorie, pe motiv că sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

De asemenea, potrivit CCR, instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru "punerea în concordanţă" a prevederilor cu cerinţele CCR.

Premierul Ludovic Orban a calificat decizia CCR ca fiind de "o gravitate fără precedent", susţinând că, de la începutul epidemiei COVID-19, orice demers al Guvernului şi al autorităţilor implicate în lupta împotriva acesteia a fost "boicotat, îngreunat" şi "în multe momente sabotat literalmente de atitudinea unor lideri politici, de decizii care au fost luate împotriva voinţei Guvernului şi de atitudinea unor instituţii publice care s-au comportat ca nişte filiale declarate ale PSD".


1537 de afisarihehe
transpenibilus [utilizator], Joi, 9 iulie 2020, 7:26
+2/6
Ciolacul pesedist a inventat "starea de alerta PARTIALA". Cu parlamentarii psd iubitori de shaorma, noaptea #cahotii, ciolacul mitraliaza zilnic Poporul Roman.

Dupa alerta partiala o sa inventeze ciolacul starea de urgenta zilnica intre 11:15 - 11:30 ca sa nu fie incalcate drepturile asistatilor social.
#NUscapati !!!!
Carntinare !?
Ilidia [utilizator], Joi, 9 iulie 2020, 11:27
+1/1
La RL trai si viata, ptr. "ziaristi", nu e nevoie sa cunosti l. romana... Parca totusi exista o "jena", nu-si mai semneaza "operele" decat cu initialele...
Carntinare in loc de carantina s-a raspandit in mintea acestora mai ceva ca virusul Covid...
comenteaza
Cookie Settings