Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri să sacționeze cu avertisment scris NN Asigurări de Viață, pentru deficiențe constatate în privința modului de calcul și de plată a contribuțiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraților și Autorității de Supraveghere Financiară. ASF spune că a stabilit în sarcina asigurătorului și un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor. HotNews.ro a solicitat un punct de vedere către NN, pe care-l vom publica imediat ce-l vom primi.

NN, liderul pietei de asigurari de viataFoto: ASF

ASF a anunțat miercuri mai multe decizii de sancționare luate în urma controalelor din piața de asigurări.

În afară de noi amenzi la Euroins, ASF a anunțat și sancționarea cu avertisment scris la NN Asigurări de Viață:

  • "Rezultatele controlului periodic realizat la NN Asigurări de Viață S.A. În urma desfășurării controlului periodic, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a luat decizia sancționării societății cu avertisment scris pentru deficiențe constatate în privința modului de calcul și de plată a contribuțiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraților și Autorității de Supraveghere Financiară. De asemenea, Autoritatea a stabilit în sarcina asigurătorului să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate, termenul maxim de realizare a fiecărei măsuri fiind data de încheiere a exercițiului financiar al anului 2020."

NN Asigurări de Viață este liderul detașat al pieței locale de asigurări de viață având o cotă de piață de 36,6% în funcție de veniturile din primele brute subscrise în 2019.