INTERACTIV Coronavirus în România: Al doilea vârf din primul val al pandemiei, în șase grafice esențiale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1180sâmbătă 17 apr 2021

INTERACTIV Coronavirus în România: Al doilea vârf din primul val al pandemiei, în șase grafice esențiale

de Victor Cozmei Miercuri, 8 iulie 2020, 9:47
- a A+
Imagine
Pandemia de coronavirus în România încă nu a trecut de primul val, avertizează autoritățile, iar creșterile de îmbolnăviri din ultimele săptămâni duc țara noastră spre un nou vârf care ar putea chiar să-l depășească pe cel din primăvară. Comparativ cu punctul maxim din a două parte a lunii aprilie al îmbolnăvirilor zilnice, cazurilor active și internați la terapie intensivă, situația de acum și trendul pe care se află țara noastră este perfect ilustrat într-o serie de grafice cu date la zi.


GRAFIC 1 - Numărul zilnic de cazuri noi


În graficul de mai jos realizat pe platforma Graphs.ro putem vedea cum numărul zilnic de cazuri noi a ajuns în ultima perioadă să depășească frecvent 300 de cazuri, ba chiar și 400 de cazuri. Au fost atinse "maxime" de 460 și 450 de cazuri, comparabile cu "maximele" din aprilie când frecvent au fost raportate peste 400-450 de cazuri.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.


Click aici pentru a vedea graficul mare, separat într-o fereastră nouă.

GRAFIC 2 - Numărul de teste efectuate zilnic și procentul de testări pozitive:


Sigur, numărul de cazuri noi poate fi legat și de numărul de teste efectuate, astfel încât se impune o completare prin următorul grafic - cel al numărului de teste efectuate. În graficul de mai jos observăm că de pe la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai situația testărilor a fost una constantă.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.

Click aici pentru a vedea graficul mare, separat într-o fereastră nouă.

GRAFIC 3 - Evoluția îmbolnăvirilor, vindecărilor și deceselor - media mobilă pe 7 zile


În graficul următor, se observă cum media mobilă pe 7 zile* a cazurilor noi a revenit pe creștere și a ajuns în aceleași puncte maxime precum regăseam la jumătatea lunii aprilie. În același timp, media vindecărilor zilnice a scăzut puternic.

*Media mobilă sau "Moving Average" este un cunoscut indicator tehnic care netezește muchiile din graficele prezentate ca "dinți de fierăstrău" pentru a se putea vedea un trend mai bine. Acesta este calculat din media pe ultimele 7 zile a valorilor aferente unei perioade, iar convenția zice ca nu se în calcul ziua curenta.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.


Numărul cazurilor active a ajuns să depășească circa 7.200, apropiindu-se de valoarea medie de 7.500 de cazuri active de la finalul lunii aprilie - începutul lunii mai.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.


Click aici pentru a vedea graficul mare, separat într-o fereastră nouă.

GRAFIC 5 - Numărul de pacienți cu COVID-19 internați la terapie intensivă


Pe 22 aprilie România a înregistrat numărul maxim de pacienți COVID-19 internați la terapie intensivă - 288. A urmat apoi o perioadă de trei săptămâni cu peste 200 de cazuri și un interval în care acest număr a tot scăzut constant. Cel mai mic număr a fost atins pe 7 iunie, cu "doar" 144 de pacienți internați la ATI.

Acum, numărul celor internați la ATI a ajuns din nou peste 200, trecând chiar și de 230 în două zile din luna iulie.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.

Click aici pentru a vedea graficul mare, separat într-o fereastră nouă.

GRAFIC 6 - Numărul de decese cu COVID-19 în România


Data de 7 iulie a fost cea de-a treia cea mai "neagră" zi (la egalitate cu alte trei zile) din punct de vedere al deceselor pacienților cu COVID-19. Au fost raportate 31 de decese, o cifră depășită doar pe 15 aprilie (40 decese) și pe 26 aprilie (33 decese).

În rest, pe grafic se poate observa cum decesele zilnice în ultimele săptămâni au început să crească și să ajungă la valori similare cu ce s-a raportat în aprilie.

  • Click pe grafic pentru informații și valori pe fiecare zi selectată.


---

Citește și:31923 de afisarine-am prostit rau de tot ca oameni
bigbrother [utilizator], Miercuri, 8 iulie 2020, 10:19
+45/71
Pentru ca nu vedem virusul nu credem ca exista. Ironic ca cineva spune asta intr-o tara care crede intr-o zeitate nevazuta vreodata.
Pentru ca n-am vreun prieten infectat, e clar ca toata povestea e o facatura. Probabil n-ai vazut nici pe cineva cu HIV sau Ebola, inseamna ca nici aia nu exista?
Masca nu ma lasa sa respir. Un chirurg respira ore intregi printr-o masca cand e in operatie, dar sigur, tu nu poti face asta pentru ca nu esti chirurg.
Este epidemie de gripa si totusi nu se face atata tamtam. Primo: pentru gripa EXISTA VACCIN! Cine nu si-l face, e un idiot care crede in fake news si leacuri babesti. Secundo: 200 si ceva de mii de morti de gripa intr-un an, peste 500.000 de morti de COVID in mai putin de 1 an.
Este doar o gripa mai severa. Gripa nu iti face praf plamanii si mai nou, se par ca si sistemul imunitar.
CCR a decis ca nu ma poate tine in izolare, deci fac ce vreau eu. Inconstientii care pleaca desi sunt depisati pozitiv ar trebui sa stie ca imbolnavirea unor alte persoane se pedepseste penal.


Sunt doar cateva dintre ideile romanilor care ne-au dus aici. Le-as spune idioti celor care gandesc asa, dar deja am trecut de faza asta. Ii ROG pe cei care nu cred in x motive sa nu ii imbolnaveasca - uneori fara sa stie - pe cei din jurul lor si sa faca ceva atat de simplu:
1. poarta masca cand esti in preajma oamenilor si poart-o cum trebuie, nu ca suport pentru barbie. Macar pentru a nu mai vorbi cu precipitatii si tot ar trebui sa o porti.
2. pastreaza distanta de minim 2 metri, vocea umana se aude pe zeci de metri, cine vrea sa te asculte o face fara probleme.
3. spala-te pe maini cum ai fost invatat acasa si posibil la scoala, macar pentru a nu te imbolnavi tu daca de ceilalti nu-ti pasa.

P.S: hartia igienica cumparata masiv nu ajuta, doar lasa impresia ca ne va scapa din rahatul in care suntem.
Nu conteaza. Avem alta tema.
Ion Popa [utilizator], Miercuri, 8 iulie 2020, 10:26
+32/42
La naiba cu Covidele. Pentru politicienii nostri vin alegerile. Gata ia liniste cu pandemia.
"Eu nu cunosc pe nimeni bolnav de covid..." va merge la vot.
Vom ajunge in top la numarul de cazuri si ne vom mira ca prostii ca nu vom mai putea pleca niciunde in lume pentru ca nu ne va primi nimeni.
inca 46 de comentarii comenteaza