Royal Mint îl va omagia pe Elton John cu o monedă de 1.000 de lire - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Royal Mint îl va omagia pe Elton John cu o monedă de 1.000 de lire

de S.J. Luni, 6 iulie 2020, 14:59
- a A+
Imagine
​Cântărețul rock Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline, emisă de Royal Mint, care sărbătorește moștenirea sa muzicală, anunță BBC citat de Mediafax.


Monetăria urmează să vândă monedele pe care sunt reprezentate ochelarii și pălăria de paie emblematice pentru Elton John, pentru a marca cariera de peste 50 de ani a acestuia.

"Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel", a spus Sir Elton, adăugând că "ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele".

Cele mai ieftine monede au o valoare nominală de 5 lire sterline și vor fi vândute cu 13 lire sterline, în timp ce o monedă de aur de un kilogram, cu o valoare nominală de 1.000 de lire sterline, are un preț de 68.865 de lire sterline.

O monedă unică va fi scoasă la licitație pentru a strânge fonduri pentru Trustul de Caritate Elton John.

Există o serie de alte ediții în aur, argint și metale neprețioase.

"Elton John este, fără îndoială, o legendă a muzicii britanice și este recunoscut ca unul dintre cei mai de succes cântăreți din generația sa", a spus Clare Maclennan de la Royal Mint.

În 2019, vedeta în vârstă de 73 de ani și-a publicat autobiografia și a beneficiat și de lansarea filmului Rocketman, în care rolul său a fost jucat de Taron Egerton.

Sir Elton a pornit într-un ultim turneu mondial - Farewell Yellow Brick Road - care a fost întrerupt de pandemie.

Trupa de rock Queen a fost prima sărbătorită din seria legendelor muzicale ale Royal Mint, cu o monedă emisă în ianuarie.

Citește și:


1366 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings