Doi eurodeputați români, poziții cheie în cel mai mare dosar financiar al UE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Doi eurodeputați români, poziții cheie în cel mai mare dosar financiar al UE

de D.D. Luni, 6 iulie 2020, 11:04
- a A+
Imagine
​Eurodeputații români Siegfried Mureșan(PNL) și Dragoș Pîslaru(USR-PLUS) au fost numiți coraportori ai Parlamentului European pentru Facilitatea de Redresare și Reziliență a Uniunii Europene (UE) în valoare de 560 de miliarde de euro.


Facilitatea de Redresare și Reziliență este primul și cel mai important pilon al Pachetului de Redresare de 750 de miliarde de euro anunțat la sfârșitul lunii mai de Comisia Europeană. Acest instrument va sprijini statele membre cu fonduri europene nerambursabile (310 miliarde de euro) și credite în condiții avantajoase (250 de miliarde de euro) pentru a finanța propriile planuri naționale de redresare economică. Din cele peste 30 de miliarde de euro care îi vor reveni României în pachetul total de redresare de 750 de miliarde de euro, până la 25 de miliarde de euro vor fi alocate prin intermediul Facilității de Redresare.

"Facilitatea de Redresare și Reziliență este cel mai important pilon al Pachetului de Redresare și este, totodată, cel mai mare instrument de finanțare pe care l-a avut vreodată Uniunea Europeană. Vom aloca fondurile din acest instrument pentru a sprijini statele membre să își finanțeze propriile obiective de redresare economică. Accentul va fi pus pe investiții în modernizarea statelor membre ale UE. Banii vor merge în digitalizare, în economia verde, în modernizarea spitalelor și a școlilor. Scopul este să devenim mai productivi și mai competitivi. Este un instrument foarte important pentru România care va permite punerea în aplicare a Planului de Investiții și Relansare Economică prezentat de Guvernul României săptămâna trecută. Planul Guvernului României este în deplin acord cu prevederile acestei facilități europene. Ea va finanța o mare parte din obiectivele planului de relansare", potrivit unui comunicat al eurodeputatului Siegfried Mureșan.


4763 de afisariBravo!
..13 [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 11:33
+6/10
Ma bucura imens aceasta stire

Succes mai departe si mai pot urma si alti romani!
Si-au luat teapa cu astia doi
ThalesdeTeleorman [utilizator], Luni, 6 iulie 2020, 11:48
+3/9
Rovana era mult mai indicata sa ocupe un asemenea post. Doar ea a putut plati rate de 9000 de EUR dintr-un salariu de 1500 de EUR.
comenteaza
Cookie Settings