Coronavirus: OMS întrerupe testele clinice pentru hidroxiclorochină şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0751joi 06 aug 2020

Coronavirus: OMS întrerupe testele clinice pentru hidroxiclorochină şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir

de N.O. Sâmbătă, 4 iulie 2020, 22:38
- a A+
Imagine
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că întrerupe testele clinice cu hidroxiclorochină împreună cu combinaţia Lopinavir-Ritonavir pentru pacienţii COVID-19 spitalizaţi, după ce acestea nu au indicat până în prezent o reducere a mortalităţii în cazul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit Agerpres.


''Aceste rezultate preliminare arată că hidroxiclorochina şi combinaţia Lopinavir-Ritonavir reduc puţin sau deloc mortalitatea pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, comparativ cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului clinic Solidarity vor întrerupe testele imediat'', precizează OMS într-un comunicat.


Studiul clinic Solidarity constă în aplicarea, pentru comparaţie, a patru scheme terapeutice utilizate până în prezent în tratarea bolnavilor de COVID-19.

OMS mai precizează că această decizie de întrerupere a testelor clinice, luată pe baza recomandării comitetului internaţional de coordonare a studiului, nu afectează alte cercetări în care medicamentele menţionate sunt folosite în cazul pacienţilor care nu sunt spitalizaţi sau în scop profilactic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) oprise deja de pe 18 iunie testele clinice cu hidroxiclorochină ca potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, ajungând la concluzia că acest medicament antimalarie nu reduce rata lor de mortalitate.

Combinaţia Lopinavir-Ritonavir este un tratament pentru pacienţii infectaţi cu HIV şi a fost studiat de OMS ca posibilă terapie împreună cu hidroxiclorochina în cazul pacienţilor COVID-19.

O altă componentă a studiului condus de OMS evaluează efectele potenţiale ale medicamentului antiviral Remdesivir.

Citește și:


5793 de afisariO cam lungesc ăștia
Trabucodonosor [utilizator], Sâmbătă, 4 iulie 2020, 23:16
+8/34
Nu-nțeleg de ce nu-ncep testele cu Dettol injectabil și cu becuri halogene de 1000 W în burtă, așa cum recomanda întâiul virusolog al lumii, savant de renume mondial, președinte al Statelor Unite, domnul Donald Trump.
Nasol
4real [utilizator], Duminică, 5 iulie 2020, 8:09
+7/11
Oranjutanul a luat degeaba leacul minune?
comenteaza
Cookie Settings