Sebastian Vettel a împlinit vineri 33 de ani, în week-end-ul în care Formula 1 pornește la drum în sezonul 2020 (în Austria). Chestionat pe baza despărțirii de Scuderia Ferrari, pilotul german a oferit un punct interesant de vedere, diferit de ceea ce a scris presa de profil.

Sebastian VettelFoto: Formula1.com

În momentul în care Ferrari a anunțat că Vettel nu va mai continua și din sezonul viitor la team-ul de la Maranello, presa de profil a scris că părtile implicate nu au ajuns la un numitor comun din cauza banilor și a duratei contractului.

Vettel vine însă cu lămuriri și precizează, printre altele, că a fost "surprins" în momentul în care a primit un telefon din partea lui Mattia Binotto, conducătorul italienilor, în care acesta îl anunța în legătură cu despărțirea.

"Nu am început niciodată discuţiile. Nu a existat niciodată o ofertă pe masă, aşa că nu a existat un punct de legătură" - Sebastian Vettel.

Ce urmează pentru Vettel

"Vreau să mă asigur că iau cea mai bună decizie pentru mine şi pentru viitorul meu", a explicat el. "Sunt foarte competitiv din fire, am făcut deja multe în acest sport şi sunt motivat şi dornic să fac mai mult. Pentru asta, am nevoie de o maşină bună şi de persoane bune în jurul meu. Asta este ceea ce caut", a completat Sebastian Vettel.

Pilotul german a cucerit de patru ori titlul mondial în Formula 1 (2010, 2011, 2012 și 2013), de fiecare dată alături de RedBull Racing.

A sosit la Ferrari în 2015, acesta fiind al șaselea sezon alături de constructorul italian. A reușit în această perioadă să încheie de două ori pe locul secund în clasamentul general, în 2017 și 2018.

În 2021, Ferrari se va baza pe piloții Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr.