România, promovată în categoria țărilor cu venituri mari de Banca Mondială. Ce înseamnă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0172sâmbătă 16 ian 2021

România, promovată în categoria țărilor cu venituri mari de Banca Mondială. Ce înseamnă

de Florin Barbuta Vineri, 3 iulie 2020, 11:01
- a A+
Imagine
România a fost promovată, de la 1 iulie, în categoria țărilor cu venituri mari de către Banca Mondială, după ce au fost încorporate evoluțiile de anul trecut. Practic este vorba de noul venit pe cap locuitor de 12.630 dolari din 2019.


Din informațiile pe care le avem în acest moment, România poate fi declasificată anul viitor, dacă avem o contracție economică mare.

Ce înseamnă această promovare


Este o clasificare internă a băncii care se actualizează anual. În funcție de praguri, României îi sunt alocate (de către instituție) sume mai mari, iar costurile sunt puțin mai mici.

Cu alte cuvinte, scopul este pentru condițiile de creditare ale băncii.

Până acum, România se afla la categoria de venit mediu superior, sub pragul Băncii Mondiale. Anul trecut pragul pentru categoria țărilor cu venituri mari era de 12.375 dolari, iar anul acesta este de 12.535 dolari.

În 2018, în România venitul pe cap de locuitor era de 12.290 dolari, iar în 2019 a ajuns la 12.630 dolari.

Cine mai face parte din aceasta categorie4038 de afisariCe inseamna
JohnR [utilizator], Vineri, 3 iulie 2020, 12:08
+9/13
Practic facem parte din tarile din lumea intai, economii dezvoltate. Pana acum am fost o economie in curs de dezvoltate. E cea mai mare realizeare dupa intrarea in UE. Felicitari Romania!
Romania avanseaza continuu, an de an
animatron [utilizator], Vineri, 3 iulie 2020, 13:30
+8/10
Daca veti avea rabdarea si minima bunavointa sa excludeti "zgomotul de fond" al propagandei ruso-maghiare "iliberale" (anti-UE si anti-Romania) si pe acela provocat de cei care vor fi oricum vesnic nemultumiti de ceva, veti observa ca tara asta progreseaza.

Ritmul nu e cel pe care l-am vrea, ultrarapid si fara sincope, dar e cuantifiabil si e un ritm care ne situeaza de ani de zile pe podiumul tarilor europene.

Inainte de a intra in UE/NATO erau foarte numerosi cei "sceptici" care ziceau ca "niciodata nu ajungem noi acolo".

Dupa aderare au inceput comparatiile negative cu tarile vecine, sistematic "mai bune" si "inaintea noastra".
In realitate, am depasit treptat tari precum Turcia, Bulgaria sau Croatia (nu mai vorbim de Serbia, Ucraina sau micuta Moldova) si suntem acum practic foarte aproape de nivelul Greciei, Ungariei si Poloniei (tari mult mai avansate decat noi in momentul aderarii la UE).

Avem (o spune Eurostat, cu cifre, nu speculatii) cel mai mare ritm de "convergenta" cu media UE dintre toate statele noi ale UE.

Tineti cont ca reusim asta cu o clasa politica ineficienta, cu o administratie cangrenata de coruptie si incompetenta, cu 3 milioane de romani tineri plecati din tara (intre care sute de mii de absolventi de studii superioare), cu tari vecine care ne submineaza activ si fara jena de cate ori pot.

Imaginati "viteza de croaziera" a unei Romanii debarasate macar partial de politicieni corupti, de functionari incompetenti, a unei tari de unde emigreaza putini si se intorc mai multi din cei plecati temporar !

Mediul international, regional, european si mondial, e in schimbare, criza dupa criza, devine periculos sa ne permitem balacareala politica idioata si sterila.

Romania are nevoie de o guvernare foarte stabila, cu un partid (maxim doua) la putere care sa aiba o majoritate parlamentara clara, care sa puna in aplicare cu multa determinare un "plan de tara" (dezvoltare pt sec21, reunirea cu milioane de romani, influenta mai mare in UE/NATO).
inca 6 comentarii comenteaza